Hlavní obsah

Chomutov - Zlín 6:3Chomutov přerušil sérii porážek a porazil Zlín, zářil Růžička

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Říčka 0 : 1
4. Kämpf 1 : 1
8. Růžička 2 : 1
18. Holík 2 : 2
20. Poletín 3 : 2
24. Kaše 4 : 2
30. Huml 5 : 2
45. Šťastný (trestné střílení) 5 : 3
54. Růžička 6 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Chomutova porazili v 10. kole extraligy Zlín 6:3. Piráti tak zastavili sérii tří proher v řadě a vrátili se na třetí příčku před Mladou Boleslav, čtyřmi body za dvě branky a dvě asistence k tomu přispěl útočník Vladimír Růžička. Berani prodloužili sérii venkovních nezdarů na tři a setrvávají na jedenáctém místě.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Trenér Chomutova Vladimír Růžička.

Článek

Chomutov nevstoupil do zápasu dobře, když už ve třetí minutě inkasoval z hole Říčky. Už o 66 vteřin později ale vyrovnal v přesilové hře Kämpf. Poté, co za gólmanem Lacem zazvonila tyč, poslal domácí do vedení Růžička, jenž byl dostatečně důrazný před bránou. V 18. minutě bylo vyrovnáno: Holík si v přesilovce najel do osy hřiště a se štěstím zakončil. Tyč zazvonila i za Štůralovými zády po dalším zakončení Růžičky. Gól na 3:2 ale přinesl ještě 34 sekund před přestávkou pokus Poletína.

Pro Zlín nepříjemná první třetina vyhnala z brány Štůralu, kterého nahradil Kašík. Změna gólmana se však hostům nevyplatila a nepřinesla kýžený impulz pro tým. Ve 24. minutě našel Růžička lépe postaveného Kašeho, který z mezikruží nekompromisně zavěsil.

Před polovinou základní hrací doby pak hned po návratu z trestné lavice Huml nadvakrát zvýšil na rozdíl tří branek a srazil tím hosty do kolen. V závěru třetiny měli Piráti ještě další početní výhodu, z níž se téměř polovina přesunula do posledního dějství.

Po šanci Poletína se na druhé straně dostal na začátku 45. minuty do úniku Šťastný, kterého fauloval právě chomutovský útočník. Nařízené trestné střílení Šťastný s pomocí tyčí proměnil a snížil na rozdíl dvou branek. Před polovinou třetiny byli v dobré pozici Vondrka a Huml, ale ani jeden na Kašíka nevyzrál. V 54. minutě si ale Růžička vyměnil kotouč s Kašem a završil výsledek svou druhou dnešní trefou na 6:3.

10. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - PSG Zlín 6:3 (3:2, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Kämpf (V. Růžička ml., Valach), 8. V. Růžička ml. (Kaše, Tomica), 20. Poletín (Skokan, Valach), 24. Kaše (V. Růžička ml., Rutta), 30. Huml, 54. V. Růžička ml. (Kämpf, Kaše) - 3. Říčka (Bukarts, Kotvan), 18. P. Holík (Kotvan), 45. D. Šťastný z trest. střílení. Rozhodčí: Wehrli (Švýc.), Hribik - D. Jelínek, Suchánek. Vyloučení: 3:6. Využití: 3:1. Diváci: 4366.
Chomutov: Laco - Rutta, Kudělka, Flemming, Dlapa, Valach, Skinner, Buchtela, Chalupa - Račuk, Huml, Vondrka - Kaše, V. Růžička ml., Tomica - Skokan, Kämpf, Poletín - Hřebejk, Šťovíček, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Zlín: Štůrala (21. Kašík) - Matějíček, Kotvan, Marušák, Blaťák, Bořuta, Žižka - Bukarts, P. Holík, Říčka - Honejsek, Roman Vlach, O. Veselý - Chytil, Podešva, Kubiš - D. Šťastný, D. Hrazdira, J. Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a R. Hrazdira.

Reklama

Související témata: