Hlavní obsah

Oceláři vyhráli i se záskokem v bráně. Pro gólmana prodloužení ve třech zábavné není, říká Hamerlík

Třinec

V Třinci v pátek večer poměřily síly jediné dva týmy extraligy, které v dosavadních kolech pokaždé bodovaly. A vzájemný souboj Ocelářů s Kometou Brno na této statistice nezměnil vůbec nic. Zápas v řádné hrací době vítěze nenašel, o bonusovém bodu a výhře domácích 4:3, která posunula Oceláře zpátky na první příčku tabulky, rozhodl až v prodloužení Jakub Petružálek.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Třince Peter Hamerlík při utkání s Brnem.

Článek

Přídavek ve třech viděli třinečtí fanoušci vůbec poprvé a Oceláři v něm doma hned napoprvé uspěli. Děkovali ale především brankáři Peteru Hamerlíkovi, který zaskočil za z rodinných důvodů absentujícího Hrubce a několikrát vychytal osamocené brněnské nájezdníky. „Peťa Hamerlík zaskočil za Šimona skvěle," chválil brankáře Petružálek. „Kvalitní dvojice gólmanů je naše velká zbraň. Hodně nám pomohl, protože na něj šli Brňané několikrát úplně sami," popisoval útočník Třince.

Třinecký gólman se do extraligové branky postavil v sezóně premiérově. V nohách měl zatím jediné utkání za farmářský tým z Frýdku-Místku (s Kladnem 0:2), na jeho výkonu ale malá herní praxe znát nebyla. „Už mám své roky, takže pro mě není velký problém se připravit. U nás je to tak, že kdo chytá lépe, ten je v bráně a Šimon chytá fantasticky. Tým vyhrával, tak nebyl důvod něco měnit. Je tam a já jsem s tím srovnaný," vykládal Hamerlík.

Nerozhodil ho ani první nešťastný gól, který mu do branky hodil obránce Hrabal. „Oba góly byly trochu smolné, ale chytalo se mi dobře. Několikrát jsem měl štěstí, ale to každý brankář potřebuje," říkal Hamerlík.

Největší starosti mu dělal první brněnský útok, který se postaral o všechny tři branky. V každé třetině vstřelil jednu. „Obrat ve druhé třetině byl zbytečný, ve třetí části jsme pak začali hrát na tři lajny a snažili jsme se je umlátit v jejich třetině. Dokázali jsme vyrovnat, ale utkání vyvrcholilo v prodloužení, kde jsme dvakrát jeli sami na brankáře," litoval brněnský forvard Martin Erat. Zaťovič ani Vojtěch Němec na Hamerlíka nevyzráli, Petružálek na druhé straně uspěl. „Když jsem viděl loni prodloužení tři na tři v NHL, bylo to z pohledu diváka zábavné. Pro brankáře už to ale taková zábava není. Byli jsme šťastnější," usmíval se Hamerlík.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články