Hlavní obsah

Extraligové Vítkovice posílil Stastny

Bídnou ofenzívu extraligových Vítkovic by měl posílit čtyřiatřicetiletý americký reprezentant se zkušenostmi z NHL i KHL Yan Stastny. Syn Petera Šťastného do konce září usiloval o místo v prvním týmu Bostonu Bruins, návrat do NHL mu ale nevyšel, a tak rodák z kanadského Québecu kývl na nabídku HC Vítkovice Ridera. Poprvé v životě si tak zahraje českou nejvyšší hokejovou soutěž.

Foto: Profimedia.cz

Yan Stastny mezi hráči Anaheimu.

Článek

„Yan Stastny je zkušený hráč, od kterého si slibujeme zlepšení produktivity. Zápas v Liberci byl dalším potvrzením toho, že na defenzivní straně nám to jde, protože jsme letos venku nedostali více než dva góly. Ale teď je potřeba přidat v ofenzívě a zkušený hráč, jakým Yan je, nám v tomto může pomoci. Věříme v to," říká trenér a generální manažer Vítkovic Jakub Petr.

Ačkoli se Yan Stastny narodil v Kanadě, má americké občanství. S hokejem začínal v St. Louis. V roce 2002 byl draftován do NHL Bostonem. V nejslavnější lize světa odehrál v barvách Bruins, Edmontonu Oilers a St. Louis Blues dohromady 91 utkání. Jednu sezónu si také zahrál v KHL za CSKA Moskva. Bohaté zkušenosti má slovenský Američan z německé DEL ligy, kde působil šest sezón, především v Norimberku a naposledy také ve Schweningenu. Jeden rok také strávil ve Švédsku v celku Mora IK. Zkušený centr si zahrál v dresu USA také na třech světových šampionátech.

Reklama

Související témata: