Hlavní obsah

Prodloužení jako hradecká specialita. Až s Rybárem v brance začal Mountfield sbírat bonusové body

Hradec Králové

Nikdo jiný v extralize nemusel tolikrát bojovat o bonusový bod jako hokejisté hradeckého Mountfieldu. Za jedenáct kol stihli už celkem šest prodloužení, od říjnového nasazení Patrika Rybára do branky si ale pokaždé připsali ten zisk navíc. V neděli porazili dosud vedoucí třinecké Oceláře 3:2 po nájezdech.

Foto: David Taneček, ČTK

Třinecký Martin Adamský operuje před hradeckým brankářem Patrikem Rybárem.

Článek

Pro slovenského gólmana tak bylo i třetí vystoupení v hradeckém dresu vítězné. „Jestli přináším mužstvu štěstí, tak jsem jedině rád. Pomáhají mi hodně kluci, kteří báječně odmakají každé střídání. Penalty se mi vždycky dařily chytat, důležité je u nich zůstat ve větším klidu než střelec," říkal Rybár, kterého hned z prvního nájezdu překonal Zbyněk Irgl.

Elitní třinecký útočník si pak na něm třikrát po sobě vylámal zuby. „Snažil jsem se ho ustát, jednou jsem měl velké štěstí, když zvonila tyčka," ulevil si Rybár. „Přišel jsem si jako na kolotoči, ale pořád jsem věřil, že mu to tam ještě jednou šoupnu. Bohužel, nevyšlo mi to," zalitoval Irgl.

„Není asi úplně náhoda, že hrajeme tolik prodloužení, ale pokaždé jdeme na krev a teď nám pomáhá i pohoda gólmana," ocenil hradecký kapitán Jaroslav Bednář. „Samozřejmě, že bychom chtěli někdy sebrat i plný počet, ale zrovna s Oceláři, kteří tady ukázali svou velkou hokejovou sílu, jsou zlaté i ty dva body," líčil další útočník Richard Jarůšek.

Proti Třinci měl prsty ve všech třech hradeckých gólech. Vítěznou trefu si připsal v šesté sérii. „Zeptal jsem se trenéra, jestli od něj dostanu ještě druhou šanci. Poprvé jsem totiž střílel mezi betony Hamerlíka a puk zůstal na čáře, tak jsem změnil zakončení a vyšlo mi to," liboval si Jarůšek.

Reklama

Související témata: