Hlavní obsah

Hokej on-line: Semifinále Sparta vs. Znojmo

V roce 2001 se odehrály jedny z nejpamátnějších chvilek historie hokejového play-off. Jiří Dopita v dresu Vsetína čtyřmi góly zatloukl do ledu naděje Sparty na titul. Po pěti letech se sedmatřicetiletý centr v pondělí objeví ve vyřazovacích bojích v T-Mobile Areně znovu. Tentokrát v dresu Znojma.

Článek

"Teď je přede mnou nová výzva. V minulém zápase se naše lajna trochu trápila, naštěstí ale zabral první Pucherův útok. Nyní by měla přijít řada zase na nás. V základní části jsme na Spartě dvakrát vyhráli, aspoň jednou bychom to teď měli zopakovat," vyřkl Dopita znojemský cíl pro pražské zápasy.

Zároveň chválil si atmosféru, jaká se kolem hokeje ve Znojmě roztočila. "Je podobná té, jakou si pamatuji ze Vsetína. Ani semifinále by pro nás nemuselo být konečnou," věří centr druhé formace. Sparta je v letošním play-off před domácím publikem dosud neporažená, třikrát si na ni nepřišel Zlín. "Širší kluziště v Praze nám vyhovuje. Věřím, že se do Znojma vrátíme za stavu 3:1 pro nás," předpokládá útočník Tomáš Netík.

"K tomu ale potřebujeme hrát od začátku znovu aktivně, protože Znojmo je velice schopný soupeř, který se nevzdává," nabádá trenér František Výborný. Otázka je, zda v první řadě nastoupí po boku Marka a Tona křídelní útočník Štrba, který si ve znojemských zápasech stěžoval na bolest kolena. Orli odcestovali do hlavního města v pohodové náladě povzbuzeni pátečním vítězstvím.

"Také v Praze chceme aspoň jednou uspět," tvrdil asistent Jan Votruba. "Nebudeme se tam muset nutit do ofenzívy, necháme tvořit hru Spartu. Perfektní obrana bude základem, pokusíme se udeřit z rychlých protiútoků," plánoval. Jihomoravané vyrukují na soupeře znovu jen se třemi pětkami. "Druhý zápas na našem ledě jsme rozhodli v poslední třetině. Zdá se, že fyzicky na tom nejsme špatně. Kluci si dostatečně odpočinou během komerčních přestávek," usmíval se Votruba.

Reklama

Související témata: