Hlavní obsah

Kouč Ústí Hynek si po prohře připadal jako Jirásek

VSETÍN

Mimořádně povedený nástup do pondělního pátého zápasu baráže přiblížil hokejisty Vsetína na jedinou výhru od záchrany v extralize. Sebevědomí Ústí zlomil šestinásobný mistr dvěma góly hned v úvodních šesti minutách. "Nemůžeme si dovolit tak brzy dvakrát inkasovat, vždyť se na každý gól strašně nadřeme," posteskl si brankář Ústí Roman Málek.

Článek

Ráz duelu určila úvodní využitá dvouminutová dvojitá přesilovka Vsetína. "Jsem z toho zklamaný, že jsme tady znovu hráli brzy ve třech. To si připadám jako Jirásek, jsme proti všem," zlobil se trenér Ústí Pavel Hynek. "Záměrem bylo hrát jim víc do těla, ale místo toho okamžitě šli Evan a Klimt na trestnou lavici," krčil rameny útočník hostů Václav Eiselt.

Při urputném vsetínském obléhání Málkovy klece nestihlo bránící ústecké trio však nestihlo střídat a rapidně mu ubývaly síly. V závěru výhody se Vála s Eiseltem vrhli proti Robovi, jenž místo signalizované rány přihrál Jenáčkovi a Stantien už snadno skóroval. "Všiml jsem si, že jsou tam dlouho. Chtěli jsme přesilovku využít dřív, ale tak jsme si je alespoň utahali," smál se útočník domácích Luboš Rob. "Od začátku se tak duel odvíjel podle našich představ," dodal.

Hosté manko nestihli smazat, byť v závěru byli lepší. "Ukázalo se, že rozhodují maličkosti. Možná se teď Vsetín cítí ve výhodě, ale my se nevzdáme," sliboval Eiselt. "Doma předvedeme lepší výkon a na sedmý zápas v pátek se vrátíme," doufal i Málek. To zkušený Rob byl proti: "Pomohla nám výhra ve čtvrtém duelu na nájezdy a teď jsme blíž k tomu, abychom to uhráli. Není to rozhodnuté, ale vidím šance šedesát na čtyřicet pro nás."

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice