Hlavní obsah

Dragoun, Mikulík a Hylák míří ze Slavie do extraligy. Sešívaní hlásí příchod nových tváří

Praha
Aktualizováno

Hokejový útočník Michal Dragoun bude po odchodu ze Slavie hrát za extraligový Hradec Králové. Východočeši naopak do pražského prvoligového klubu uvolnili obránce Martina Baču, který dosud hrál druhou nejvyšší soutěž na jejich farmě v Litoměřicích. Tomáš Jiránek se po konci angažmá v prvoligové Slavii vrací do Mladé Boleslavi. Sešívaní ve středu oznámili příchod dalších hráčů, kteří do Edenu míří na hostování či na střídavé starty.

Foto: Jirka G. Novák

Michal Dragoun ještě v dresu Slavie.

Článek

"Michal k nám přichází zejména z důvodu, že se nám rozrostla marodka v útočných řadách, kdy nám chybí čtyři hráči. Trenéři ho sledovali, znají ho a vybrali si ho z několika jmen aktuálně volných hráčů," uvedl generální manažer Aleš Kmoníček na klubovém webu. Vedení Mountfieldu nyní řeší Dragounův příchod administrativně a věří, že nastoupí již v pátečním zápase ve Zlíně.

Třiatřicetiletý Dragoun odehrál v této sezoně za Slavii deset zápasů, ve kterých vstřelil dvě branky a přidal devět asistencí. S extraligovou má bohaté zkušenosti. Odehrál v ní přes 400 zápasů zejména za Spartu, se kterou získal dvakrát mistrovský titul. Nastupoval tak i pod vedením současných hradeckých trenérů Václava Sýkory a Pavla Hynka.

Hradec Králové uvolnil do Slavie slovenského obránce Baču, který do klubu přišel v létě ze Znojma, ale neprosadil se do základního kádru. "Martin bude ve Slavii působit formou hostování, zpátky do Hradce bude mít vyřízené střídavé starty. Ve Slavii dostane větší herní prostor a bude v případě potřeby připraven zapojit se do našeho mužstva," uvedl Kmoníček.

V Hradci bude nakonec pokračovat slovenský útočník Tomáš Bulík, kterého vedení chtělo chtělo uvolnit poté, co odmítl přesun do první ligy. "Tomáš přehodnotil svoje stanovisko. Přišel za námi s tím, že se unáhlil, a že bude pokračovat v Litoměřicích. Chce dokázat, že je kvalitní hokejista a třeba se i v blízké budoucnosti probojovat zpátky do mužstva Hradce Králové. Souhlasili jsme s tím, aby se zapojil v Litoměřicích do přípravy i zápasů," uvedl Kmoníček na adresu jednatřicetiletého centra, který v této sezoně nastoupil v extralize k sedmi zápasům a bodově se v nich neprosadil.

Jiránek se vrací do Boleslavi

Útočník Jiránek se se Slavií dohodl na ukončení hostování a opět se zapojí do extraligového kádru boleslavského klubu.

Jiránek je také jedním z osmi hráčů, kteří dosud skončili ve Slavii poté, co Pražané oznámili úsporný ekonomický program. V dosavadním průběhu první ligy odehrál dvanáct zápasů, ve kterých vstřelil dvě branky a připsal si dvě asistence.

Odchovanec Bruslařského klubu hrál za Mladou Boleslav naposledy v sezóně 2014/15, v které rovněž hostoval v Havířově. V následující sezoně odešel do Slavie, se kterou neúspěšně bojoval o postup do extraligy. V baráži se s pěti góly dělil o pozici nejlepšího střelce týmu.

Slavia přivádí hráče na hostování či střídavé starty

Slavia po exedu hráčů zareagovala angažováním nových tváří. Z Plzně přichází brankář Patrik Polívka, obránci Patrik Marcel a Jan Holý a útočník Vojtěch Tulačka, Smlouvu ve Slavii prodloužil útočník Zdeněk Kubica. Všichni by měli být na soupisce už dnes v zápase na ledě Českých Budějovic, do sestavy se dostane i několik juniorů.

Sešívaní uvolnili do extraligové Plzně brankáře Alexandra Hyláka, obratem přichází do brankoviště na hostování do konce sezóny Patrik Polívka.

„Gólmana jsme hledali zhruba 14 dnů až tři neděle. Udělali jsme několik změn v kádru, ale cítili jsme, že potřebujeme i kvalitního zkušeného gólmana, který by kryl záda Matěji Machovskému," říká sportovní manažer Tomáš Vlasák pro stránky Plzně o příchodu Hyláka, jenž v roce 2005 zažil mistrovský titul s Pardubicemi.

„Slibujeme si od Šaši kvalitní výkony a zkušenost do brankoviště. V naší situaci je to přesně to, co jsme hledali. Možností bylo více, ale nebyli jsme přesvědčení, že je to ta pravá volba," dodává Vlasák.

Jedenadvacetiletý Jan Holý letos naskočil za Plzeň do dvou extraligových zápasů, celkově jich v české nejvyšší soutěži odehrál jedenáct. Do Slavie má vyřízené střídavé starty. Patrik Marcel, který začal letošní sezónu v Jihlavě, a útočník Vojtěch Tulačka, jenž byl produktivní na plzeňské farmě v Klatovech, přicházejí na měsíční hostování.

Z Plzně odchází útočník Filip Suchý, který se pokusí uchytit v zámořské USHL, kde oblékne dres celku Omaha Lancers. „V Americe byl zájem už před sezónou, ale já se rozhodl zkusit zabojovat o místo v Plzni. Měl bych odletět v průběhu tohoto týdne, momentálně se ještě řeší problém s vízem. Věřím, že mi to pomůže v další kariéře a Plzeň mi bude určitě chybět, hrál jsem tu odmalička a je to můj domov," hlásí Suchý.

Reklama