Hlavní obsah

Nemocnice na kraji Vítkovic: kouč Petr si připadá jako primář Sova a doktor Štrosmajer

Praha

Rád by se věnoval ryze sportovní stránce a pracoval na tom, aby jeho mužstvo opustilo pozice nezaručující postup do play off a posunulo se v extraligové tabulce alespoň do jejího středu. Trenér hokejových Vítkovic Jakub Petr však musí řešit i početnou marodku ve svém týmu, takže přiznává, že se v současné době občas cítí jako lékaři v legendárním seriálu Nemocnice na kraji města.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hokejisté Vítkovic.

Článek

Ve stavu zraněných totiž ve Vítkovicích figurují obránci Sloboda s Barankou, mimo jsou i útočníci Kucsera s Kurovským. Pro páteční utkání v Olomouci je navíc nejistý start zadáka Kloka. „Zranění nám vrásky dělají, to je pravda," přiznává Petr v rozhovoru pro oficiální klubové stránky.

„Budu jen rád, když se budeme moci věnovat strategii na utkání a nebudu muset chodit po kabině jako primář Sova nebo doktor Štrosmajer na vizitě a každý den v deset řešit, jak pokračuje léčení a jak to vypadá," pomohl si přirovnáním k hercům Ladislavu Chudíkovi a Miloši Kopeckému v Nemocnici na kraji města.

Střeleckou pohodu by Vítkovice potřebovaly i v extralize

Vítkovice mají za sebou úspěšně zvládnuté první kolo play off Ligy mistrů, v němž od Nitry ani jednou neinkasovaly, navíc jí dokázaly ve dvou duelech nasázet dohromady dvanáct branek.

Střeleckou pohodu by potřebovaly přenést i do extraligy. V ní totiž mají spolu s Karlovými Vary s pouhými 17 vstřelenými góly nejslabší ofenzivu v soutěži. „Ale posledních pět třetin (dvě s Pardubicemi a odveta s Nitrou) vypadalo solidně. Neustále tam musí být poctivá defenzivní práce, komunikace a spolupráce podpořená vynikajícím gólmanem, obětavost. Jsem rád, že jsme k tomu v posledních utkáních přidali i góly, těší Petra.

„Obecně je tohle cesta, kterou se chceme prezentovat. Sice to nejde hned, ale těch pět třetin je náznak, že se to posouvá," dodává Petr a věří, že v podobném duchu budou Vítkovice pokračovat i v pátek v Olomouci a v neděli doma proti Třinci.

Reklama

Související témata: