Hlavní obsah

Vsetín chce slavit udržení už v Ústí

Hokejisté Vsetína vedou v baráži 3:2 na zápasy, jsou o krok vpřed a už ve středu mohou v Ústí nad Labem slavit udržení v extralize. Potřebují k tomu ale vyhrát utkání, které začne na severu Čech před vyprodanou halou v 18 hodin.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Vsetínský brankář Hovi zasahuje před spoluhráčem Horákem.

Článek

"Hráči prokázali velkou vůli, a pokud tak dokáží pokračovat, věřím, že nám to vyjde. Nesmíme ale podcenit žádnou maličkost," líčí vsetínský kouč Břetislav Kopřiva, jenž si uvědomuje význam přesilovek. "Od týmu čekám ukázněný výkon a hodně napoví, kdo dá první gól."

Domácí odmítají připustit radost soupeře. "Musíme víc bruslit a být důraznější před brankou. Soupeř je na koni, ale třikrát po sobě jsme celou sezónu neprohráli, takže uděláme vše proto, aby se rozhodovalo až v pátečním, sedmém utkání série na Valašsku. Bohužel jsme přišli o útočníka Havla, jemuž ve Vsetíně zlomili klíční kost," říká ústecký trenér Pavel Hynek.

"Už není kam ustupovat, jde nám o všechno. Brankář Hovi je větší překážkou, než se asi čekalo. Musíme však za jeho záda puk prostě nějak dotlačit," přemítá domácí útočník Václav Eiselt. Vsetínští si ale věří. "Výhrou v pátém zápase jsme nabrali rozhodující porci sebedůvěry, pod tlak se dostalo Ústí a z toho musíme těžit," burcuje kapitán hostů Roman Stantien.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice