Hlavní obsah

Hlinka: Obrana se přede mnou otevřela

Hokejisté Sparty porazili ve čtvrtém utkání semifinále play-off Znojmo 2:1 a schází jim pouze jediné vítězství k postupu do finále. Brankový účet úterního utkání otevřel gólem v oslabení sparťanský útočník Jaroslav Hlinka. V rozhovoru pro deník Právo vykládal o průběhu zápasu, dobrém výkonu soupeře a šanci na postup.

Foto: PRÁVO

Jaroslav Hlinka

Článek

Váš gól v oslabení byl klíčový, v sezóně jste dali už dvanáct branek v početní nevýhodě. Je to jen náhoda? Asi ne. Hrajeme oslabení líp než přesilovky. Přede mnou se otevřela obrana a využil jsem v té rychlosti dobrou přihrávku od Kratěny.

Znovu jste od první třetiny měli gólově navrch... Na našem úvodu bylo dobré jen to, že jsme vedli o dva góly, ale aktivnější bylo Znojmo. Do náskoku jsme se dostali díky brejkům, jinak byl soupeř důraznější.

Cítili jste, že Znojmo hraje jako o život? Kdyby jeden zápas uhráli, tak by měli lehčí pozici. Tohle vědomí jejich výkon ještě vybičovalo. My jsme tím byli zaskočeni. Hráli vážně moc dobře, o to víc jsme rádi za výhru.

Znojmo vás zatlačilo, přestože hraje na tři pětky a mělo by mu tak logicky ubývat více sil. Mě to nepřekvapilo, protože mají zkušené hráče. Třeba Dopita si dokáže odpočinout i v takovém tempu utkání. Přizpůsobí si rytmus zápasu sobě. Nepočítám, že by Znojmo fyzicky odešlo.

Skvěle vám chytá Bříza, nespoléháte na něj možná až příliš? Líbat ruce a nohy mu budeme, až když sérii vyhrajeme. Ale je pravda, že mu hodně věříme a doufáme, že poslední krok uděláme společně.

Máte představu, co vás může v pátém zápase ve Znojmě čekat? Budou hrát nátlakový hokej a pokoušet se něco vymyslet. Nesmíme nechat Znojmo zatlačit nás jako ve třetí třetině. Musíme víc kontrolovat puk a moc ho soupeři nepůjčovat.

Ačkoli Orli prohrávají 1:3, pořád si na vás věří a tvrdí, že vás vyřadí a štěstí se konečně přikloní na jejich stranu. Ať si myslí, co chtějí. To je taková rétorika v play-off. My ale věříme ve vlastní síly.

Reklama

Související témata: