Hlavní obsah

Po delší době jsem si zápas užil, liboval si autor dvou gólů Komety Hruška

Brno

Díky famóznímu začátku vyhnali třemi góly nedávného spoluhráče Faltra z olomoucké branky, ale pak polevili a dovolili Hanákům vrátit se do zápasu. Hokejisté Komety však přesto dovedli moravskou bitvu k vítěznému konci (5:3), v úvodní čtvrtině základní části extraligy tak dokázali bodovat ve všech třinácti utkáních.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Domácí hráči Komety Brno (v pozadí vlevo) slaví první branku, vpředu zprava olomoučtí Juraj Mikúš a David Škůrek.

Článek

„To nás těší, ukazuje se, jakou má náš tým v této sezóně obrovskou sílu. Dokážeme otáčet i střetnutí, v nichž prohráváme. Hodně příjemnou sérii teď budeme chtít samozřejmě prodloužit," plánoval brněnský útočník Jan Hruška, jenž se na triumfu nad Olomoucí podílel dvěma trefami. Pomohl mu k tomu přechod ze čtvrté do elitní formace Komety.

„Byla to pro mě veliká vzpruha. Po delší době jsem si zápas užil. Nastoupit po boku Martina Erata a Marka Kvapila je paráda, vždyť oba jsou v top formě. Ověřil jsem si, že jsem hokej nezapomněl," lebedil si Hruška.

Nečas k dalšímu mladíkovi Havránkovi

V prvním útoku nahradil talentovaného Nečase. „Do sestavy jsme zařadili i dalšího mladíka Havránka. S Nečasem jsou na sebe z mládežnických kategorií zvyklí," okomentoval korekturu brněnský asistent Kamil Pokorný. Do branky Komety se tentokrát postavil uzdravený Čiliak. „Už delší dobu trénoval, dopředu jsme se dohodli, že nastoupí. Vejmelka měl za sebou náročnou sérii zápasů," vysvětlil Pokorný změnu.

Vadilo mu, že Kometa za jasného vedení 4:0 ve druhé třetině poněkud polevila. „Začali jsme až příliš hrát na krásu. Inkasovat dva slepené góly nebylo příjemné, ale naštěstí jsme se včas vzpamatovali. Z výpadku se ovšem musíme poučit," věděl.

Kouč Olomouce Zdeněk Venera litoval, že se Mikúšovi nepovedlo v sólu snížit na jednobrankový rozdíl. „To by Kometa možná ještě víc znervózněla. Její první útok na rozdíl od nás skoro každou šanci proměnil," mrzelo ho.

Faltra nechali vykoupat

Útočníka Viléma Buriana, který také ještě v minulé sezóně oblékal brněnský dres, naštvalo, že jeho současný tým gólmanovi Faltrovi vůbec nepomohl. „Nechali jsme ho v tom vykoupat. Z 0:4 jsme pak sice vykouzlili ještě docela zajímavé utkání, ale na body už to bohužel nestačilo," mračil se.

Šest bývalých hokejistů Komety na olomoucké soupisce slíbilo za bodový zisk v Brně do kabiny občerstvení. „Bohužel z toho nic nebude," litoval Burian. Led ovšem opouštěl za bouřlivých ovací brněnského publika. „Je od fanoušků Komety hezké, že na mě nezapomněli," potěšilo ho.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice