Hlavní obsah

Hokejisty Vítkovic povedou v příští sezóně Holaň s Trličíkem

OSTRAVA

Novým hlavním koučem hokejistů Vítkovic se stal Miloš Holaň. Čtyřiatřicetiletý trenér povýšil na pozici šéfa střídačky z postu asistenta Vladimíra Vůjtka, který ze zdravotních důvodů přerušil trenérskou činnost. Holaňovým asistentem byl na středečním zasedání klubového představenstva jmenován Mojmír Trličík. ČTK to řekl generální manažer Aleš Pavlík.

Článek

Nová trenérská dvojice podepsala s vedením klubu roční smlouvy. Někdejší vynikající obránce tak poprvé v kariéře povede extraligový tým jako hlavní trenér, přestože svou novou roli si během Vůjtkovy zdravotní indispozice už vyzkoušel v závěru základní části letošní sezóny. Ve funkci se však natrvalo zabydlí až teď. Vůjtek měl sice v úmyslu působit na lavičce ještě sezónu, ale problémy se štítnou žlázou mu to momentálně nedovolí.

"Služeb pana Vůjtka si velmi vážíme, proto bude oboustranná spolupráce dále pokračovat, byť na jiné úrovni. Momentálně je však na nemocenské. Jsme dohodnuti, že až se uzdraví, budeme to řešit dále," řekl Pavlík.

Klubový patriotismus z vítkovické střídačky nevymizí

Respektovaného odborníka trápí zdravotní potíže téměř dva měsíce. Lékaři mu zakázali fyzickou námahu, proto v závěru sezóny převzal na několik dnů velkou část jeho pravomocí Holaň. V play off se Vůjtek sice k mužstvu vrátil, ale teď se z něj stane poslušný pacient. "Zdraví je pro mě přednější. Dokud nebudu úplně fit, nechci se k trenéřině vracet," uvedl Vůjtek.

Klubový patriotismus však s jeho odchodem z vítkovické střídačky nevymizí. Holaň i Trličík jsou s klubem spjati od útlého mládí. Na Vůjtkovu práci má plynule navázat Holaň, Trličík v poslední sezoně vedl juniory, ale hlavně působil i jako asistent reprezentačního kouče Aloise Hadamczika, se kterým před čtyřmi lety dovedli Vítkovice ke stříbru.

"Myslíme si, že by to mohla být správná dvojice. Oba jsou z mladé nastupující generace a mají vztah ke klubu," podotkl Pavlík.

Reklama

Související témata: