Hlavní obsah

Plzeň neprobudil ani Martin Straka. Litvínov dál vítězí, Sparta s posledním nezaváhala

Praha
Aktualizováno

Dva dohrávané zápasy a jednu předehrávku měla v úterý na programu hokejová Tipsport extraliga. Plzni nepomohla ani výměna trenérů, pod vedením majitele klubu Martina Straky a sportovního manažera Tomáše Vlasáka prohrála ve Vítkovicích 1:4. Poslední příčku ale stále okupují Karlovy Vary, protože na ledě Sparty podlehly 1:3. Třetí Litvínov dokázal smazat dvoubrankové manko, porazil Hradec Králové 3:2 v prodloužení a dál se veze na vítězné vlně.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Útočník Sparty Petr Kumstát (uprostřed) se raduje z gólu proti Karlovým Varům.

Článek
Fotogalerie

Po výprasku od Sparty odvolal majitel Plzně Martin Straka svého bratra Michala z trenérského postu a sám se postavil na střídačku, jenže sedmé prohře Indiánů z posledních devíti střetnutí nezabránil. Na vedoucí branku Stastneho ještě stihl odpovědět Kracík, pak už se ale trefovali jenom domácí. Neškodné Západočechy sráželo i časté vylučování, a tak s Vítkovicemi poprvé po čtyřech zápasech ztratili body.

Litvínov prodloužil vítěznou sérii už na sedm utkání, i když tomu dlouho vývoj duelu s Hradcem Králové nenasvědčoval. Zodpovědně bránící hosté si vybudovali na severu Čech dvougólový náskok, pak ale snížil Jurčík a Verva se rázem dostala do tempa.

Dvě a půl minuty před koncem srovnal Pavelka a už po 23 sekundách prodloužení rozhodl Lukeš. Hradečtí i přes porážku posedmé za sebou bodovali. Domácí obránce Gula vítězstvím oslavil svůj jubilejní 300. zápas v extralize.

S dvoubodovou ztrátou na Litvínov poskočila na čtvrté místo Sparta, která navázala na vydařená domácí představení se Zlínem a Mladou Boleslaví. Vítězství nad Karlovými Vary zařídily jejich bývalé opory Kumstát a Pech, třetí gól přidal Uher. Poslední Energie, která v neděli ukončila sérii sedmi proher, tak i nadále čeká na první venkovní vítězství.

Hokejová Tipsport extraliga:
Dohrávka 9. kola:
Vítkovice - Plzeň 4:1
Branky: 17. Stastny, 21. Olesz, 27. Tomi, 42. Urbanec - 18. Kracík.
Předehrávka 32. kola:
Litvínov - Hradec Králové 3:2 v prodloužení
Branky: 36. Jurčík, 58. Pavelka, 61. Lukeš - 13. Bednář, 32. Dietz.
Dohrávka 12. kola:
Sparta - Karlovy Vary 3:1
Branka: 15. Kumstát, 32. Pech, 46. Uher - 20. Mullane.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články