Hlavní obsah

Rozhodující zápas hokejového finále může být v Edenu

Kuriózní situace může nastat v nejdůležitějším zápase extraligové hokejové sezóny. Pokud by finále nejvyšší domácí soutěže začalo až v nejzazším termínu 13. dubna a muselo se hrát na sedm zápasů, ten rozhodující duel by se musel uskutečnit ve vršovickém Edenu! Sedmé utkání by totiž kolidovalo s přípravou na basketbalové Final Four v Sazka Areně, domácím stánku hokejistů Slavie.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Hokejisté Slavie po postupu do finále.

Článek

Právě Slávisté si ve středu jako první zajistili účast v boji o titul, když v semifinále vyřadili České Budějovice 4:1 na zápasy. Další semifinále mezi pražskou Spartou a Znojmem ještě rozhodnuto není, nicméně oba celky skončily v základní části hůře než Slavia. Tím pádem by měli červenobílí v případném sedmém utkání finále výhodu domácího prostředí.

Rozhodující sedmý zápas by se tak měl hrát 25. dubna v Sazka Areně. Jenže tu mají už od 24. dubna v pronájmu pořadatelé finálového turnaje Evropské ligy v basketbalu mužů, tzv. Final Four. "Arenu máme pronajatou od 24. dubna, o den později odpoledne už je na programu generální zkouška," řekl pro Sport.cz ředitel Final Four Vladimír Šafařík z pořádající společnosti Česká sportovní. Samotný turnaj začíná 28. dubna.

Záleží na konci semifinále

Slavie by tak musela hledat jiné místo a v úvahu pochopitelně přichází stánek v Edenu, kde své zápasy hrála dříve. "Kvůli kolizi s Final Four basketbalistů by se sedmý duel asi hrál v Edenu," potvrdil obchodní ředitel Slavie Ladislav Blažek po středečním utkání s Budějovicemi.

Nakonec ale může být také všechno jinak a to v případě, že skončí dříve semifinále mezi Spartou a Znojmem. Podle reglementu extraligy totiž může finálová série začít už dva dny po skončení posledního semifinálového utkání. Momentálně je stav semifinále 3:1 pro Spartu a už dnes může být konec. Pak by se hrálo finále už tuto neděli a varianta Eden by byla bezpředmětná. Stejně jako v případě, že semifinále skončí v sobotu. Potom by finále mohlo začít v úterý a případné sedmé utkání by se hrálo v neděli 23. dubna.

Reklama

Související témata: