Hlavní obsah

Litvínov vyhrál poosmé v řadě. Plzeň utrpěla debakl s mistrem, Brno s Třincem nezaváhaly

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Litvínova potvrdili v pátek svoji výtečnou formu z posledních utkání, když v rámci 14. kola Tipsport extraligy zdolali doma Olomouc 3:2 po samostatných nájezdech. Chemici si tak připsali už osmé vítězství v řadě. Brno si poradilo se Zlínem 4:2, přesto kleslo na druhou příčku o skóre za Třinec, který uspěl v Pardubicích 4:0. Vstup do druhé čtvrtiny soutěže se vydařil Karlovým Varům, které před vlastními diváky skolily Chomutov 4:3 v prodloužení. Na samý chvost tabulky spadla Plzeň. Indiáni pod vedením majitele klubu Martina Straky a sportovního manažera Tomáše Vlasáka podlehli mistrovskému Liberci 0:5. Vítkovice porazily Spartu 3:1, Mladá Boleslav zvítězila nad Hradcem Králové 3:1.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté Komety se radují z gólu proti Zlínu.

Článek
Fotogalerie

Vítkovice s novou posilou Markem Hrbasem zdolaly Spartu i podruhé v sezóně a ve svém hájemství s ní získaly tři body po dlouhých čtyřech letech. Ostravany poslal do vedení ranou od modré Klok. Štefanka sice v přesilovce srovnal, jenže zkraje druhé části využili početní výhodu i domácí a Kolouch vrátil svému mužstvu náskok. Důležitý moment se odehrál na ledové ploše v polovině zápasu. Při signalizovaném trestu pro hosty odjel gólman Bartošák na střídačku, Výtiskova rána od modré doletěla na hůl obránce Čajkovského, jenž nasměroval puk až do prázdné klece. Rozhodčí nejprve kuriózní gól Pražanům uznali, ale nakonec po přezkoumání celé situace verdikt přehodnotili.

Ostravané nejtěsnější vedení udrželi až do samotného konce, při power play navíc střelou do prázdné branky zpečetil jejich triumf Urbanec. Vítkovice vyhrály čtyři z posledních pěti domácích utkání.

První dva týmy extraligové tabulky v pátek nezaváhaly. Brňané v DRFG Areně, která byla počtvrté v sezóně vyprodaná, zlomili hostující Zlín v polovině prostřední dvacetiminutovky, v níž dali dali dva góly za 24 sekund. Vítězný gól a k tomu dvě asistence zaznamenal Martin Erat.

Kometa vyhrála, přesto klesla na druhé místo

Kometa je v tabulce druhá o skóre za vedoucím Třincem, který v pátek taktéž neklopýtl. Oceláři podruhé za sebou v zápase triumfovali, aniž by inkasovali gól. Brankář Šimon Hrubec vychytal čtvrtou nulu v probíhajícím ročníku. O branky Slezanů se postarali Polanský, Rákos, Adamský a Kreps.

Kometa a Třinec nadále zůstávají jedinými dvěma celky, které v nové extraligové sezóně v základní hrací době ještě neprohrály.

Litvínov prodloužil vítěznou sérii

Třetí je Litvínov, jenž prodloužil svoji vítěznou šňůru na osm utkání. V úterý doháněla Verva jednogólovou ztrátu s Hradcem, v závěru srovnala a nakonec v prodloužení dokonala obrat. Dnešní střetnutí s Olomoucí měl podobný scénář. Kohouti drželi v závěru těsné vedení 2:1, jenže v 59. minutě zařídil prodloužení norský bek Sörvik a v samostatných nájezdech Válek obstaral Chemikům bonusový bod.

Debakl schytala Plzeň, které se nedaří ani pod vedením nových trenérů Martina Straky a Tomáše Vlasáka. Západočeši tentokrát podlehli na domácím ledě mistrovskému Liberci. Brankář Bílých Tygrů Ján Lašák udržel podruhé v řadě a zároveň i v sezóně čisté konto.

Vary udolaly Piráty

Indiáni po čtvrté porážce za sebou klesli na samé dno tabulky. Doposud poslední Karlovy Vary totiž udolaly před svými diváky Chomutov 4:3 po prodloužení. Lázeňský tým byl blízko tříbodovému zisku, ještě v 52. minutě vedl 3:1, Piráti ale během necelé minuty dokázali manko dohnat. Nejprve snížil Flemming a krátce po něm srovnal Huml.

Energie se však dočkala výhry alespoň v prodloužení, když 23 vteřin před jeho vypršením rozjásal téměř tři a půl tisíce příznivců v ochozech Skuhravý.

Mladá Boleslav prahla ve své aréně odčinit domácí nezdar s Libercem a proti Hradci Králové se jí to podařilo. Bruslaři zadělali na tříbodový zisk v první polovině duelu, kdy se premiérových zásahů v sezóně dočkali Klepiš s Jonákem. Dragoun sice zkorigoval stav, vyrovnat však hosté nedokázali. Naopak do opuštěné klece stvrdil výhru Středočechů Vampola.

Hokejová Tipsport extraliga, 14. kolo:
Vítkovice - Sparta 3:1
Branky: 14. Klok, 22. Kolouch, 60. Urbanec - 19. Š. Růžička.
Brno - Zlín 4:2
Branky: 5. O. Němec, 26. Zaťovič, 31. Erat, 32. Vincour - 18. P. Holík, 31. Vlach.
Plzeň - Liberec 0:5
Branky: 20. a 32. Bartovič, 26. Radivojevič, 27. Stránský, 49. Derner.
Litvínov - Olomouc 3:2 po sam. nájezdech
Branky: 35. T. Pavelka, 59. Sörvik, rozh. nájezd Válek - 13. J. Mikúš, 15. Knotek.
Mladá Boleslav - Hradec Králové 3:1
Branky: 12. Klepiš, 26. Jonák, 60. Vampola - 30. Dragoun.
Pardubice - Třinec 0:4
Branky: 5. Polanský, 46. Rákos, 49. Adamský, 60. Kreps.
Karlovy Vary - Chomutov 4:3 v prodl.
Branky: 20. T. Dujsík, 23. D. Kindl, 26. T. Rachůnek, 65. Skuhravý - 14. Vondrka, 53. Flemming, 54. Huml.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín