Hlavní obsah

Plzeň - Liberec 0:5Plzeň doma prohrála s Libercem a klesla na poslední místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Bartovič 0 : 1
26. Radivojevič 0 : 2
27. Stránský 0 : 3
32. Bartovič 0 : 4
49. Derner 0 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně prohráli ve 14. kole Tipsport extraligy doma s mistrovským Libercem 0:5 a klesli na poslední místo tabulky. Indiáni nebodovali počtvrté za sebou a ani napodruhé neuspěli pod vedením majitele a generálního manažera Martina Straky a sportovního manažera Tomáše Vlasáka. Ti převzali roli hlavních trenérů po Michalu Strakovi, který byl odvolán po nedělní domácí prohře se Spartou shodně 0:5.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Dominik Lakatoš (vpravo) se raduje se spoluhráčem z Liberce Adamem Jánošíkem.

Článek

Liberec si připsal na západě Čech již čtvrtou výhru v řadě. Do vedení dostal Severočechy na konci první třetiny svým prvním gólem v sezoně Milan Bartovič a odpor domácích hosté definitivně zlomili v prostřední části třemi brankami během necelých šesti minut. Druhé čistým kontem v řadě k výhře přispěl Ján Lašák.

Domácí nastoupili s cílem brzy neinkasovat a tomu přizpůsobili taktiku. Hosté měli potíže přejít přes střední pásmo a neprosadili se ani během přesilové hry. V 10. minutě nezužitkovali početní výhodu také Západočeši a otěže převzali aktivnější Bílí Tygři.

Bulíř ovšem v 15. minutě dorazil Šimkovu střelu těsně vedle a za chvíli na plzeňském brankáři Hylákovi ztroskotali v dobrých pozicích zakončující Krenželok s Jelínkem. Necelou minutu před první sirénou po rychlém brejku přece jen dostal Liberec do vedení Bartovič nenápadným pokusem z levého kruhu.

Radivojevič a Stránský vstřelili slepené góly

V úvodu druhé části sice Indiáni více otevřeli hru, ale hosté trestali jejich nedisciplinovanost. Ve 26. minutě po ideální křížné přihrávce Jelínka využil přesilovku do odkryté branky zakončující Radivojevič. O 61 vteřin později navíc po závaru kolem plzeňské branky zvýšil druhou dorážkou na 3:0 Stránský. Trenéři Indiánů zareagovali oddechovým časem, po němž musel Lašák zlikvidovat bombu Kratěny z mezikruží.

Poté ale odpor domácích definitivně zlomilo vyloučení Moravčíka, během něhož ve 32. minutě Bartovič tečí Dernerovy střely přidal čtvrtý gól. Náporu Bílých Tygrů následně čelil v extralize debutující Sochůrek, jemuž příliš nepomáhala statická domácí defenziva. Před druhou pauzou nekrytý Lakatoš zamířil nad a na druhé straně z ojedinělé akce otestoval Lašáka táhlou střelou Indrák.

Závěrečnou třetinu si hosté díky vysokému vedení proti trápícím se Indiánům v poklidu dohrávali. Sochůrek musel zastavit samostatný únik Svačiny a jeho spoluhráči promarnili další dvě početní výhody. Naopak ve 49. zvýšil obránce Derner ranou zápěstím z levého kruhu na konečných 5:0.

14. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 20. Bartovič (Svačina, Bližňák), 26. Radivojevič (P. Jelínek, Bulíř), 27. J. Stránský (J. Vlach, Vantuch), 32. Bartovič (Derner), 49. Derner (P. Jelínek). Rozhodčí: R. Polák, R. Svoboda - D. Jelínek, Komárek. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:2. Diváci: 3743.
Plzeň: Hylák (32. Sochůrek) - Čerešňák, Kvasnička, D. Sklenička, Moravčík (41. M. Špaček), Slovák, Němeček - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Kodýtek, Johnson - Vondráček, Lev, T. Svoboda - Yellow Horn, Hrnka, Vracovský. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.
Liberec: Lašák - Šimek, Derner, Jánošík, Vitásek, Mojžíš, Pyrochta - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, Bulíř, Radivojevič - Svačina, Bližňák, Bartovič - J. Stránský, Vantuch, J. Vlach - od 41. navíc D. Špaček. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Reklama

Související témata: