Hlavní obsah

Ton: Znojmo už ztrácelo víru v obrat

Martin KézrSport.czPrávo

Sparta nepřipustila v pátém duelu semifinále zkomplikování série se Znojmem a na ledě svého soupeře zvítězila 6:1. Dvěma góly se o to zasloužil útočník Petr Ton. Sparťanský kanonýr postupu svého celku začal věřit po své druhé trefě.

Foto: čtk

Petr Ton ze Sparty Praha (vpravo) dává gól při nájezdu na brankáře Znojma Jiřího Trvaje v prvním semifinále play off hokejové extraligy.

Článek

Kdy jste začal věřit, že o postupu do finále rozhodnete už ve čtvrtek ve Znojmě?

Po mém druhém gólu, který znamenal vedení 4:1. Krátce předtím jsme přečkali dvojité oslabení a na domácích bylo znát, že ztrácejí víru v obrat a že už nedokáží s utkáním něco udělat.

I v pátém utkání série Sparta otevřela skóre, cítili jste výhodu?

První gól je v play-off moc důležitý, nabízí skórujícímu mužstvu pohodu a mně se zdálo, že Znojmo každá obdržená branka srážela.

Poslední krok se považuje za nejtěžší, ale vy jste utkání zvládli výborně...

Nebylo to lehké, jak by se mohlo zdát z konečného výsledku. Hráli jsme soustředěně z obrany a čekali, až se otevře prostor k protiútokům. Byli jsme i lepší v koncovce.

Když jste si v lednu zlomil v Litvínově ruku, napadlo vás, že si zahrajete v play-off o titul?

Nevěřil bych tomu. Vůbec jsem nebyl přesvědčen, že se během sezóny stihnu uzdravit a k tomu se klub pohyboval na hranici postupu do vyřazovací části. Nakonec se vše v dobré obrátilo a teď se mi plní vytoužený sen, hrát o český titul.

Finále začíná už v neděli...

Musíme se přizpůsobit, i když pár dnů volna by prospělo. Musíme alespoň pár hodin využít k zahlazení šrámů a zaměřit se na regeneraci. Přiznávám, že ruku hodně cítím.

Jak se těšíte na pražský souboj o titul?

Finále nemohlo být lépe složené. Se Slavií půjde o prestižní utkání, v báječné atmosféře. Navíc je tu stále dva roky stará vzpomínka na pražské semifinále, v němž Sparta vedla 3:1 na zápasy, a přesto nepostoupila, takže máme soupeři co vracet.

Reklama

Související témata: