Hlavní obsah

Slavit není co. Tohle je jen jedna výhra, brzdí euforii plzeňský Kratěna

Třinec

Co se nepovedlo Spartě, Mladé Boleslavi ani Kometě, dokázala v hluboké krizi se zmítající Plzeň. Před nedělním kolem poslední tým tabulky dokonale zaskočil extraligového lídra na jeho ledě, kde výhrou 4:3 ukončil třineckou čtrnáctizápasovou neporazitelnost v základní hrací době.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Plzeňští hokejisté se radují z gólu na ledě Třince.

Článek

Plzeň výkonem překvapila nejen soupeře, ale i trenérskou sestavu za svými zády. „Po děsivých výkonech, které jsme předváděli, jsme nevěděli, co od utkání v Třinci čekat. I pro mě je proto překvapením, jak k tomu hráči přistoupili. Vzali to za správný konec, dali do toho úsilí, houževnatost a tvrdost, které se z naší hry v předešlých zápasech úplně vytratily," hodnotil plzeňský asistent Jiří Hanzlík.

Indiáni přijeli do Třince bez Američana Yellow Horna, který se na vlastní žádost s klubem rozloučil a se čtyřmi porážkami v zádech. Odevzdaní ale v žádném případě. V polovině utkání vedli 3:0 a mířili za senzací. Třinec nakopla až vyhraná bitka, v níž Jank ztrestal Vondráčka, bylo to ale pohříchu jediné nedělní třinecké vítězství. „Možná je dobře, že jsme dostali facku, která nás vrátí na zem. Uvědomíme si, že nejsme neporazitelní, že se musíme na každého soupeře připravit tak, jako by to bylo utkání v play off," říkal třinecký brankář Šimon Hrubec, jenž inkasoval ze hry čtyřikrát poprvé v sezóně.

Plzeň podle něj toužila vyhrát více. „Nebylo to žádné podcenění nebo tak něco. Ale Plzeňáci byli možná připravení lépe a chtěli o trošku víc," připustil Hrubec. Vliv na ospalý výkon mohl mít podle kouče Reného Muchy i brzký začátek zápasu. „Strašně dlouho jsme nehráli hokej ve tři hodiny. Hosté v tom mají možná trochu výhodu, protože oni jsou stejně na cestě a než polehávat na hotelu, tak je lepší hrát. Museli jsme režim posunout na dřív, ale tohle není omluva. Měli jsme být připravení lépe," řekl Mucha.

Plzeň zvítězila za tři body teprve podruhé v sezóně. Slavit tak podle kapitána Ondřeje Kratěny není co. „Mám radost, ale zároveň si uvědomuji situaci, ve které se nacházíme. Tohle je jenom jedno vítězství. Důležité, ale jen jedno. A pokud nám ukázalo cestu, po které jít, tak je to jenom dobře," přemítal Kratěna.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín