Hlavní obsah

Když se člověku daří, tak v bráně může jen stát jako pytel brambor, je spokojený Lašák

Praha

Tři výhry a plný počet bodů, to je momentální rozpoložení hokejistů Liberce v Tipsport extralize. Úřadující šampión se drží na šestém místě. Svůj díl si nese i brankář Ján Lašák, který v posledních třech utkáních udržel 180 minut neprůstřelnost, tedy tři vychytané souboje s nulou. Se spoluhráči slavil po zápasech s Mladou Boleslaví 3:0, Plzní 5:0 a Karlovými Vary 2:0.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký brankář Ján Lašák.

Článek

„Samozřejmě to je skvělé, ale důležité jsou tři body, které opravdu potřebujeme," citoval sedmatřicetiletého gólmana klubový web hcbilitygri.cz.

Slovenský gólman v probíhající sezóně odchytal 10 zápasů, 6krát vyhrál, drží si 1,71 inkasovaných gólů na zápas a procentuální úspěšnost má 92,49. Samozřejmě nejvíce jsou vidět poslední tři souboje a tři nuly.

„Vůbec to nepočítám. Možná loni před koncem sezóny jsem měl podobnou sérii, ale to není důležité. S největší pokorou můžu říct, že to není moje zásluha. Stojí za tím skvělá práce kluků, kteří se poctivě vracejí," nechce si brát všechnu slávu Lašák, který se střídá v brance se čtyřiadvacetiletým Romanen Willem. Ten má v sezóně pět odchytaných utkání. Kdo bude chytat v dalším zápase?

S Willem jako na golfu

„To je otázka pro trenéra. Je tady další skvělý brankář, který na mě tlačí, abych chytal co nejlépe a udržel si svoji pozici v mužstvu. Nemyslím pozici jedničky nebo dvojky, ale zkrátka pozici v mužstvu. Jsme kolegové, společně posouváme limity. Je to jako golf. Říká se, že golf se nehraje proti soupeři, ale proti hřišti. A takhle to zhruba máme my dva," okomentoval Lašák vztah obou gólmanů.

Je to jako se vším, když se daří, jde vše snadněji a sebevědomí stoupá, liberecký gólman není výjimkou. Sám přiznává, že časté nasazování mu vyhovuje, má to rád, pomáhá mu to. Nyní pravidelně nastupuje, chytil rytmus. K tomu se daří i spoluhráčům v poli, ti z posledních devíti třetin jich sedm vyhráli v poměru 1:0.

Naposledy v Liberci slavili v neděli proti Karlovým Varům. „Snažil jsem se udržet v tempu, občas jsem na kluky zakřičel, abych se udržel pořád v zápase. Když se člověku daří, tak v bráně může jen stát jako pytel brambor. Je třeba s pokorou doufat, že to takhle půjde dál," dodal Lašák.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec