Hlavní obsah

Šampióni znovu slaví! Liberec v repríze finále zdolal Spartu. Plzeň hřeje další výhra

Praha
Aktualizováno

Vyhrávat jim zachutnalo! Hokejisté Plzně, kteří se díky překvapivé nedělní výhře v Třinci odpoutali z posledního místa, si připsali v předehrávce 34. kola Tipsport extraligy další úspěch po vítězství 3:1 nad Hradcem Králové. Naopak Sparta v repríze posledního finále výhody domácího ledu nevyužila a mistrovskému Liberci podlehla v rámci předehrávaného duelu 16. kola 1:4. Bílí Tygři se tak po čtvrtém vítězství za sebou posunuli na třetí místo tabulky, v níž pražského soupeře přeskočili.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Radost autora třetího gólu Liberce Milana Bartoviče.

Článek
Fotogalerie

Plzeň nečekaná nedělní výhra na ledě favorizovaného Třince, díky níž se noví trenéři Západočechů Martin Straka s Tomášem Vlasákem na třetí pokus konečně dočkali vítězství, jako by polila živou vodou. V úterním duelu hradecký Mountfield přestřílela (36:28), zvítězila 3:1 a doma na osmý pokus v sezóně poprvé naplno bodovala.

O triumfu rozhodli Indiáni v závěrečné třetině, kdy do té doby nerozhodný stav zlomily dva slepené góly v rozmezí pouhých 13 sekund. Nejprve se trefil Tomáš Hrnka a pojistku na tříbodový zisk přidal kapitán týmu Ondřej Kratěna.

Will se vytáhl, Pöpperle zápas nedochytal

Do branky Liberce se v duelu na Spartě nepostavil zkušený Ján Lašák, který udržel čisté konto ve třech zápasech v řadě, Roman Will se ale předvedl jako důstojný náhradník. Domácím dovolil jen čestný úspěch a Liberečtí tak inkasovali po téměř 236 minutách (přesně po 235 minutách a 38 vteřinách). To domácí Tomáš Pöpperle zápas nedochytal, v závěrečné třetině ho mezi třemi tyčemi vystřídal Filip Novotný.

V dresu severočeského klubu se postupně trefili Šimek, Stránský, Bartovič a Jelínek a Bílí Tygři tak vrátili Spartě prohru 2:3 z úvodního měření sil v sezóně i s úroky. Tři z pěti branek padly v přesilovkách.

Hokejová Tipsport extraliga:
Předehrávka 34. kola:
Plzeň - Hradec Králové 3:1
Branky: 22. T. Vondráček, 48. Hrnka, 49. Kratěna - 34. Bednář
Předehrávka 16. kola:
Sparta - Liberec 1:4
Branky: 56. P. Vrána - 8. Šimek, 23. J. Stránský, 37. Bartovič, 57. P. Jelínek

Reklama

Související témata: