Hlavní obsah

Trenér Říha se vrací do Pardubic

PARDUBICE

Hokejový trenér Miloš Říha se po dvou letech vrací do Pardubic. Východočeský extraligový klub dnes oficiálně potvrdil, že se Říha stane nástupcem Vladimíra Bezdíčka, který mistrovský tým vedl v druhé polovině sezóny a společně s Petrem Hemským s ním nedokázal postoupit do play-off.

Foto: Sport.cz

Hokejisty Pardubic má vrátit na vrchol trenér Říha.

Článek

"Po určité době vyjednávání jsme došli s trenérem Milošem Říhou, který akceptoval návrh víceleté smlouvy, k dohodě," řekl generální manažer HC Moeller Zbyněk Kusý na oficiálních internetových stránkách. Přesné složení nového realizačního týmu bude podle jeho slov oznámeno v následujících dnech. "Tyto detaily budou projednány zhruba v polovině příštího týdne," uvedl Kusý s tím, že Říha si vybere své asistenty sám.

Sedmačtyřicetiletý Říha v Pardubicích v minulosti již několikrát působil a v roce 2003 s ním získal stříbrné medaile po finálové porážce s pražskou Slavií. V následující sezoně s týmem vyhrál základní část soutěže, ale v play-off ambiciózní mužstvo nečekaně vypadlo v dramatické bitvě s Plzní. Říha poté odešel do bratislavského Slovanu, se kterým se radoval ze zisku titulu, a následně zamířil do Ruska.

S moskevským Chimikem v superlize postoupil do druhého kola play-off, kde mužstvo s trojicí Čechů Dušanem Salfickým, Alešem Píšou a Janem Hejdou nestačila na Lokomotiv Jaroslavl. Říha měl podle původních zpráv v klubu i nadále působit, ale nakonec se nedohodl na podmínkách nové smlouvy a v superlize skončil.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články