Hlavní obsah

Play-off on-line: finále Slavia - Sparta

PRAHA

Sportovním tématem číslo jedna bude v Praze v příštích dnech boj o hokejový titul. V něm se poprvé v historii proti sobě postaví oba městští rivalové: Slavia a Sparta. První dějství finálového derby odstartuje v neděli v 17 hodin v Sazka Areně, na stránkách Sport.cz můžete zápas sledovat v on-line reportáži.

Článek

Samotné derby je pokaždé mimořádnou událostí, ale tak lákavá cena, která čeká na vítěze nyní, ještě nikdy předtím v sázce nebyla. Na ledě se očekává nesmiřitelná bitva, v ochozech vyprodáno.

Prohrát ve finále s klubem, jehož fanoušci soupeře nenávidí, to je pro oba protivníky velký strašák. "I v srpnu to jsou zápasy na krev," nastínil řevnivost kouč Slavie Vladimír Růžička. Ten proslul svou vůlí vítězit a proti Spartě má prý ještě větší motivaci. "Kdybychom prohráli, tutově by bouchl," prohodil útočník Radek Duda.

Sparťané se před startem finále musejí vypořádat s kratší přestávkou na regeneraci. Znojmo sice vyřadili v pěti zápasech, ale poslední se hrál až ve čtvrtek. Na přípravu proti Slavii tak měli pouze dva dny. "Delší přestávka by se hodila, ale v této fázi sezóny to už nehraje velkou roli," řekl kouč František Výborný.

V této sezóně má mnohem lepší bilanci ze vzájemných zápasů Slavia, v závěrečném 52. kole však Sparta doma soupeře deklasovala 6:1 a uštědřila mu nejvyšší prohru v sezóně. "Je dobře, že se nám podařilo vyhrát," uvedl Výborný. Holešovičtí tím totiž ukončili sérii šesti porážek za sebou. "Nebylo příjemné stále poslouchat, kolikrát jsme prohráli a že asi prohrajeme opět. A připomínat někomu, že v minulosti to bylo i opačně, bylo blbé," pousmál se trenér.

Reklama

Související témata: