Hlavní obsah

Třinec - Litvínov 2:3 PPLitvínov uspěl na ledě Třince a vrátil se na třetí místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Válek 0 : 1
12. Špirko 1 : 1
48. Irgl 2 : 1
50. Stříbrný 2 : 2
62. Hořava 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova zvítězili v 16. kole Tipsport extraligy na ledě Třince 3:2 a poskočili zpět na průběžnou třetí příčku. Oceláři prohráli poprvé v sezóně dvakrát za sebou, přestože ve 48. minutě vedli 2:1. Zápas poslal do prodloužení Josef Stříbrný a v čase 61:24 rozhodl útočník Miloslav Hořava.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Litvínovský útočník Miloslav Hořava překonává v prodloužení třineckého brankáře Šimona Hrubce.

Článek

Počáteční nápor třineckých hokejistů otupil rychlý gól Válka. Centr čtvrté formace Litvínova si vybruslil z rohu kluziště do palebné pozice a s pomocí horní tyče otevřel parádní ranou skóre. Ocelářům pomohly tři vyloučení hostí v rozmezí 10. až 14. minuty. Druhou z přesilových her využil bleskově Špirko, který se stává specialistou na Chemiky - předchozí vzájemný duel (2:1) rozhodl slovenský útočník dvěma góly.

V prostřední třetině ubylo nepřesností, hrál se svižný hokej a obě mužstva viditelně přidala na střelbě. Ale brankáři byli pozorní, přičemž domácího Hrubce jednou zachránila po Lukešově ráně tyč. Diváci sledovali tuhý boj, z něhož vyplynul i tvrdý atak třineckého obránce Galvase na Jurčíka, který utrpěl krvavé zranění. Do hry se ale vrátil.

Za vyrovnaného stavu vzal na sebe zodpovědnost jako správný kapitán Irgl. Jeho první individuální akci hosté ještě zastavili, ale ztracený kotouč vybojoval od Hanzla zpátky a na začátku 48. minuty strhl vedení na stranu Ocelářů. O to domácí ale brzy přišli. Před brankou zapomněli na Stříbrného, který procedil puk mezi betony Hrubce.

Vzápětí promarnil skvělou šanci hostující Pavelka, jenž v gólové příležitost netrefil dobře kotouč. V závěru třetí třetiny měly oba týmy možnost rozhodnout v přesilové hře, ale příliš nebezpečné v nich nebyly. A tak se o vítězi rozhodlo až v prodloužení. V něm byli aktivnější hosté. Šanci Hübla ještě třinecká obrana zpacifikovala, ale přečíslení dva na jednoho už přesně zakončil Hořava.

16. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 2:3 v prodloužení (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 12. Špirko (Hrabal, Irgl), 48. Irgl - 5. Válek (J. Doležal, F. Pavlík), 50. Stříbrný (Lukeš), 62. M. Hořava (Trávníček). Rozhodčí: Čech, Hribik - Barvíř, Blümlel. Vyloučení: 2:4, využití: 1:0. Diváci: 4828.
Třinec: Hrubec - Nosek, Linhart, M. Doudera, Hrabal, Jank, L. Galvas - M. Růžička, Marosz, J. Petružálek - Dravecký, Kreps, Rákos - Irgl, Polanský, Adamský - J. Sýkora, Špirko, Jašek. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.
Litvínov: Janus - Gula, Kubát, T. Pavelka, Sörvik, Kokeš, Z. Sklenička, F. Pavlík - Stříbrný, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, Gerhát - M. Hořava, K. Reichel, Trávníček - Jurčík, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Reklama