Hlavní obsah

Karlovy Vary - Hradec Králové 0:2Mountfield vyhrál v Karlových Varech a poslal domácí zpět na dno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Köhler 0 : 1
55. Dej 0 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů prohráli v 16. kole Tipsport extraligy s Hradcem Králové 0:2. Západočeši spadli po týdnu zpět na dno tabulky, góly vítězů vstřelili ve druhé polovině zápasu útočníci Bedřich Köhler a Rastislav Dej. Čisté konto vychytal díky 18 úspěšným zákrokům Patrik Rybár.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Brankář Hradce Králové Patrik Rybár vychytal v Karlových Varech čisté konto.

Článek

Hosty vedlo tentokrát do boje trenérské duo Pavel Hynek, Tomáš Martinec, neboť hlavní kouč Václav Sýkora zamířil do Švýcarska kvůli Spenglerově poháru.

Po vzájemném oťukávání se první větší možnost na otevření skóre naskytla Mountfieldu při vyloučení Rýgla. Východočechům se však v početní výhodě nedařilo, navíc museli čelit individuální akci Tomečka, který ale v pádu nedokázal protlačit puk za Rybárova záda. Největší šanci Královéhradeckých v úvodním dějstvím měl Knotek, ale jeho prudká střela minula branku.

Druhou dvacetiminutovku začali Karlovarští dvěma rychle po sobě jdoucími přesilovkami, ale místo, aby přitlačili hosty k jejich brance, ti se dostali do přečíslení tří na jednoho a jen díky pohotovému Závorkově zákroku lapačkou neotevřel Köhler účet zápasu. Pozorní brankáři a nepřesnost ve střelbě byla důsledkem bezbrankového stavu v polovině základní hrací doby.

Köhler s Dejem zařídili výhru

Změnit to mohl Flek, ale před brankou Rybára jen promáchl ideálně naservírovanou přihrávku zpoza branky a o několik chvil později vytáhl hradecký gólman nejlepší zákrok zápasu, když vleže zlikvidoval tutovku Tuominena. Východočeši byli efektivnější, když ve 37. minutě svou čtvrtou přesilovou hru proměnili díky Köhlerovi. Ten dokázal v nepřehledné situaci protlačit puk několik centimetrů za brankovou čáru.

Sám mohl rozdíl ve 45. minutě ještě zvýšit, jenže po nastřelené tyči nedokázal překvapit výborného Závorku. Stejnou mincí odpověděl Harkabus, ale i jeho střela z mezikruží skončila k nelibosti domácích diváků jen na tyči. Hradec Králové přidal druhý gól v 55. minutě po tlaku v útočném pásmu, který úspěšně zakončil Dej. Na vítězství hostí již nic nezměnila ani minutová power play Energie. Domácí tak již 120 minut nevstřelili branku; jak Mountfieldu, tak i v posledních vystoupeních v extralize.

16. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - Mountfield Hradec Králové 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 37. Köhler (Bednář), 55. Dej (Bednář, Gregorc). Rozhodčí: Pešina, M. Petružálek - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Diváci: 3432.
Karlovy Vary: Závorka - Dujsík, Harant, M. Rohan, Sičák, Rýgl, T. Dvořák - V. Tomeček, Skuhravý, T. Rachůnek - Mikulík, Tuominen, Mullane - Gorčík, Stloukal, D. Kindl - Flek, Gríger, Harkabus. Trenéři: Tlačil a Antonik.
Hradec Králové: Rybár - Štajnoch, Newton, Pavlas, Dietz, Pláněk, Čáp, Gregorc - Jarůšek, Dragoun, Šimánek - Köhler, Bednář, Dej - R. Pavlík, Potulny, Bulík - J. Veselý, T. Knotek, Nedvídek. Trenéři: Hynek a T. Martinec.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice