Hlavní obsah

Zlín - Mladá Boleslav 1:5Mladá Boleslav pod taktovkou Vampoly vyhrála ve Zlíně 5:1

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 17. kole extraligy Zlín 5:1 a připravili tak domácím třetí porážku za sebou. Bruslařský klub naopak i díky třem asistencím Petra Vampoly ukončil sérii dvou proher. Středočeši porazili Zlín i podruhé v sezoně.

Článek

Zápas začal svižně, hrálo se ze strany na stranu, s čímž měli problémy především Zlínští. Ty svíjí marodka a fyzicky tak už jsou celkem vyšťavení. Ve druhé minutě měl plné ruce práce gólman Kašík, s nešťastnou tečí spoluhráče Bořuty si ale poradil.

Do vedení se hosté dostali v první přesilové hře, Bořutův faul potrestal trefou mezi Kašíkovy betony Urban. Dostat Severočechy do dvoubrankového vedení mohl Hyka, jenž zachytil rozehrávku soupeře, uspět ale nedokázal. V 17. minutě hostující obrana zaspala a bylo vyrovnáno. Honejsek při přečíslení předložil puk Kubišovi, který zakončoval do prázdné branky.

V prostředním dějství domácí často chybovali a neproměňovali šance. Mladá Boleslav měla tlak jen v úvodu třetiny, kdy sice pořádně zatopila Beranům, skórovat ale nedokázala. Paradoxně hosté skórovali v momentu, kdy byli sami pod tlakem. Riskantní nahrávku Bořuty zastavil Vampolu, jenž urychleně poslal do brejku skórujícího Látala.

A aby toho nebylo málo, o čtyři minuty později domácí nedokázali vyhodit kotouč z obrané třetiny a inkasovali po dorážce Klepiše. Snížit mohl Bořuta, k němuž se odrazil puk šťastně mezi kruhy, či Kubiš s Vlachem, nikdo z nich ale skórovat nedokázal.

I ve třetí části hosté bránili náskok. Nejprve sice Kotvan chybou dostal Bruslaře do velké šance, Kašík byl ale pozorný. Následně za domácí hrozil především Bukarts, své dvě tutovky ale spálil. Podobně si vedl Honejsek, proti němuž se ale hbitě přesunoval Lukeš.

A tak když domácí odmítali snížení, hosté zápas definitivně rozhodli. V 54. minutě Lenc nechytatelně z mezikruží vymetl horní růžek branky. Ze strany hostů to nebylo vše, na konečných 5:1 upravil ještě hezkou ránou Hyka.

PSG Zlín - BK Mladá Boleslav 1:5 (1:1, 0:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 17. Kubiš (Roman Vlach, Honejsek) - 12. Urban (Hyka, Orsava), 29. M. Látal (Vampola), 33. Klepiš (Kučný, Vampola), 54. Lenc (Vampola), 58. Hyka (Trončinský). Rozhodčí: Hribik, Souček - Barvíř, Zíka. Vyloučení: 2:5, navíc Kašík - M. Látal oba 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4152.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Bořuta, Blaťák, Matějíček, Žižka - Bukarts, P. Holík, Říčka - Honejsek, Roman Vlach, Kubiš - Štumpf, Podešva, Goiš - Popelka, Pechanec, Gago. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a R. Hrazdira.
Mladá Boleslav: Lukáš - Kučný, Trončinský, T. Voráček, Stříteský, Kurka, Hanzlík, Pastor - Klepiš, Vampola, M. Látal - Lenc, Urban, Hyka - Jonák, Žejdl, Orsava - L. Pabiška, Jiránek. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata: