Hlavní obsah

Hradec Králové - Vítkovice 2:1Hradec Králové porazil Vítkovice 2:1, doma uspěl popáté v řadě

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové porazili v 17. kole extraligy Vítkovice 2:1 a připsali si tak pátou výhru na svém stadionu v řadě. Utkání rozhodla branka Stanislav Dietze ve 44. minutě.

Článek

Hned ve druhé minutě mohl v přesilové hře otevřít skóre Köhler, jenže po perfektní Bednářově přihrávce zastavil jeho pokus z úhlu rychlým přesunem gólman Bartošák. Další početní výhodu už tým kouče Sýkory využil. V poslední minutě třetiny se trefil od modré čáry obránce Štajnoch. Po přestupu do Hradce to byla jeho první branka v novém působišti.

Ani druhá část nebyla zrovna hokejovým festivalem nápadů a rychlosti. Nehrálo se v příliš vysokém tempu. Její nejpodstatnější chvíle přišla ve 23. minutě. Útočník Hudeček vypálil ze strany, z poměrně velké dálky a puk propadl Rybárovi mezi nohama do branky. Slovenská gólman však ve 35. minutě chybu napravil, zlikvidoval totiž Balánův samostatný únik.

Hrálo se opatrně, na vývoj utkání mělo určitě vliv i postavení týmů v tabulce. Hradec měl sice před utkáním tři body náskok, ale také o dva odehrané zápasy více. O vánočních svátcích se totiž zúčastní v Davosu Spengler Cupu, a tak má nyní našlapaný program.

Třetí část byla na začátku vyrovnaná. Pak se ale domácí dostávali do náporu. Jejich snaha vyvrcholila rychlou a povedenou kombinací ve 44. minutě. Vysoký obránce Dietz ji zakončil druhou brankou, nakonec vítěznou. Vítkovice totiž již vyrovnat nedokázaly. Hradec tak doma prohrál naposledy v 7. kole se Spartou.

Mountfield Hradec Králové - HC Vítkovice Ridera 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 20. Štajnoch (Jarůšek, Dietz), 44. Dietz (Šimánek, Dragoun) - 23. Hudeček (Illéš, Výtisk). Rozhodčí: Pavlovič, Hejduk - Gerát, Fiala. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 5407.
Hradec Králové: Rybár - Štajnoch, Newton, Pavlas, Dietz, Pláněk, Gregorc, Čáp - Jarůšek, Dragoun, Šimánek - Köhler, Bednář, Dej - R. Pavlík, Kukumberg, Bulík - J. Veselý, T. Knotek, Nedvídek. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.
Vítkovice: Bartošák - Puzič, Výtisk, Hrbas, Sedlák, D. Krenželok, L. Kovář, Bail - Vandas, Stastny, Szturc - D. Květoň, O. Roman, P. Zdráhal - E. Němec, Balán, Kolouch - Tomi, Hudeček, Illéš. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

Související témata: