Hlavní obsah

Nosek nejprve dvakrát zabránil gólu, pak trefil fanynku pukem

Třinec

Dvě domácí porážky stačily. Ve třetím po sobě jdoucím domácím střetnutí si třinečtí Oceláři už body vzít nenechali, a přestože první dvacetiminutovku se Spartou prohráli, ve druhé třetině skóre překlopili na svou stranu a zvítězili 3:2.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Třinečtí hráči se radují z gólu (zleva) David Nosek, Martin Růžička a Jakub Petružálek.

Článek

„V první třetině jsme byli lepší, od druhé třetiny se to ale úplně obrátilo. Dělali jsme nepochopitelné chyby, které domácí potrestali," kroutil hlavou trenér Sparty Jiří Kalous, který loňskou sezónu začal právě v Třinci. O to smutnější po porážce byl. „Porážka mě mrzí, protože jsme nejméně na bod měli. Bohužel stále opakujeme chyby, které pak rozhodnou zápas v náš neprospěch. Druhou neméně zásadní věcí je to, že na to, kolik si vytvoříme šancí, střílíme strašně málo gólů," řekl Kalous.

Sparta domácí Třinec přestřílela ve všech třetinách. Na Hrubce vyslala 38 střel. Prošly ale jen dvě. „Hodně střel bylo ale od modré nebo od červené čáry. Vyložených šancí jsme ale moc neměli. Škoda byla hlavně nevyužitých přesilovek. Udělali jsme hloupé chyby vzadu, kdy oni několikrát ujeli do přečíslení. Říkáme si to furt, ale pořád nám takhle jezdí sami na bránu," vykládal střelec druhé branky Sparty Lukáš Pech.

Nosek se na dálku omlouval

Dvě po sobě jdoucí přesilovky Sparta promrhala ve druhé třetině stavu 1:2. Především v té druhé měla dvě obrovské šance, v obou ale už překonaného Hrubce zastoupil pohotovým zásahem holí obránce David Nosek. „Pořádně si už ani nevybavuju, co se tam stalo. Bylo to v obou případech tak rychlé, že jsem jen instinktivně reagoval a se štěstím se mi podařilo zabránit tomu, abychom inkasovali," svěřoval se třinecký obránce.

Zatímco po perfektním záskoku v brance se mohl usmívat, poté co jím vystřelený puk za plexisklo znamenalo další vyloučení, mu náladu trochu pokazilo. A to ještě netušil, že vystřeleným pukem zranil divačku na hlavě. „Velmi se paní na dálku omlouvám. To jsem opravdu nechtěl. Byla to nešťastná náhoda," říkal Nosek, který ale nebyl jediným střelcem mimo mantinely. Podobnou smůlu měl i domácí kapitán Irgl. Ten pro změnu trefil do obličeje za mantinelem stojícího fotografa.

Ani jedno z nešťastných vyhození vliv na výsledné skóre neměla, sparťanské hrubky v defenzívě ale ano. Pár minut po ubráněném oslabení našel Marosz před brankou Petružálka, který zvýšil na rozdíl dvou branek, což se v konečném účtování ukázalo jako klíčové. Pechovo snížení v polovině třetí části už Spartě k ničemu nebylo. „První třetina byla v režii hostí, kteří byli agresivní, rychlí. Inkasovali jsme s přesilovky, které má Sparta výborné a se špatně brání. A to si myslím, že nakonec i rozhodlo. Že jsme ty další už dokázali, i když ve druhé třetině i se štěstím ubránit. Ve třetí třetině jsme si to dobře pohlídali, počkali jsme si na soupeře, a i když jsme inkasovali, tak jsme ten závěr zvládli dobře," komentoval třinecký trenér Vladimír Kýhos.

Reklama

Související témata: