Hlavní obsah

Máme dobře poskládaný tým, říká o Litvínovu novopečený reprezentant Robin Hanzl

Chomutov

Hokejová pohoda panuje v Litvínově. Není se co divit, extraligový tým HC Verva šlape a před reprezentační přestávkou se usadil na třetím místě tabulky za favorizovanými a na české poměry hvězdnými hráči disponujícími kluby Kometou Brno a Oceláři z Třince. Zásluhu na aktuálním tažení litvínovského mužstva má i útočník Robin Hanzl, který se chystá i na svůj vůbec první reprezentační sraz. Před ním si posílil sebevědomí i při vítězném duelu v Chomutově.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Litvínovský Robin Hanzl

Článek

Jak s mírným odstupem hodnotíte vítězství Litvínova na ledě Pirátů 4:2?

Měli jsme Chomutovu co vracet. Předtím u nás vyhráli, takže jsme jim to vrátili. Z tohoto pohledu je absolutní spokojenost. Navíc jsme získali tři body na soupeřově půdě zrovna před reprezentační pauzou. Je to super.

Dvanáct výher z posledních čtrnácti kol. Uvědomujete si při vyrovnanosti extraligy docela nevídanou bilanci poté, co jste se v minulé sezóně zachraňovali v baráži?

Bereme to všemi deseti. Jsme rádi, že se výsledky takhle sešly. Vrátili jsme se k osvědčenému systému, dobře bruslíme a zvládáme rovnocenné zápasy dotáhnout do vítězného konce.

Přitom příprava nebyla z litvínovského hlediska příliš vydařená. Čím si obrat vysvětlujete?

Přípravu nejde přeceňovat ani podceňovat. Podle ní se nic nepozná. Navíc jsme nehráli snad ani jeden zápas v kompletní sestavě. I na začátku extraligy jsme ze čtyř kol třikrát prohráli, ale pak se dalo všechno dohromady.

V současnosti vám rovněž chybějí zranění útočníci Martynek a Nejezchleb. Přesto se tým s jejich absencí obstojně vypořádal.

Přišli mladí hráči. A ti kluci, co nahrazují marody, výborně zapadli a dokáží se taky prosadit. Mužstvo je dobře poskládané. Každá formace může dát gól. To není jen úvaha, ale ukazuje se i v praxi na ledě.

Litvínov si obdivuhodně počíná v prodloužení nebo při samostatných nájezdech. V čem vězí povedené koncovky zápasů?

Právě v rozdílu oproti loňsku. Tehdy jsme řadu utkání nedotáhli k bodovému zisku, letos máme štěstí, že se přiklání na naši stranu. Sbíráme bonusové body po remízách v řádné hrací době, což se hodí.

Obligátní otázka - jak se vám dívá na tabulku?

Nikdo z nás se na ni nekouká (úsměv). Nemá to ještě význam. Ani nespekulujeme, jak dlouho chceme nahoře vydržet.

S jakým předsevzetím zahájíte svoje působení v reprezentačním výběru?

Záleží na mně, abych ukázal, že jsem dostal oprávněnou šanci v nominaci. Ani nevím, jestli budu hrát a v kolika ze tří zápasů případně nastoupím. Ale jsem na začátku této etapy a uvidí se, jak se s tím poperu.

V mistrovské sezóně Litvínova 2014/2015 jste prokazoval v extralize skvělou formu v útočné formaci po boku Martina Ručinského a Jakuba Petružálka. Tehdy se možná čekalo, že by mohla přijít reprezentační pozvánka. Dočkal jste se jí „až" letos na podzim. Jak to vnímáte?

Těžko k tomu něco říci. Předtím to byla jiná sezóna, teď se hraje další ligový ročník. A soustřeďuji se na současnost.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec