Hlavní obsah

I na druhou hokejovou bitvu přišlo téměř čtrnáct tisíc lidí

Znovu téměř čtrnáct tisíc diváků si našlo cestu do hlediště na pokračování pražské finálové bitvy o český hokejový titul. Ve srovnání s nedělí byla návštěva v Sazka Areně menší jen o 38 diváků, takže hráči obou týmů znovu cítili výraznou podporu z hlediště. Obavy, že pracovní režim všedního dne se odrazí na diváckém zájmu, se nenaplnily. Druhá nejvyšší návštěva sezóny vytvořila dobrou atmosféru.

Článek

"I když televizí vynucený začátek v pět hodin odpoledne je pro Prahu dost brzký a pár míst zůstalo volných, hrálo se v dobré kulise a fanoušci obou celků byli rozhodně slyšet, i když ti naši sparťanské překřičeli," tvrdil slávistický asistent trenéra Ondřej Weissmann.

Ještě půl hodiny před utkáním se dalo u pokladen Sazka Areny koupit nejen posledních pár lístků na sedačky v horních ochozech, ale i drahé vstupenky do klubového patra zajišťující občerstvení s obsluhou. Hlediště se tak zaplňovalo i po úvodním buly a někteří diváci dokonce nestihli vedoucí gól domácích, který padl z hole Supa přesně po pěti minutách hry.

Možná si rovněž nevšimli, že domácí trenér Růžička, veden snahou po změně, si na sebe vzal nový svetr. Nejskalnější příznivci obou týmů obsadili tradičně místa za brankami, slávistický kotel byl znovu početnější, ale soupeřovi fans si s ním do hlučnosti a pokřiků nezadali. "Já myslím, že to bylo tak půl na půl," uvažoval útočník Slavie Radek Duda.

Diváky vedle hokeje bavilo i dění na obří kostce nad ledem, kde výzva k polibku partnerky neminula i zpěváka Semelku a podobných celebrit si včera našlo cestu na hokej spousta. Povzbuzovalo se vesměs slušně, rozhodně nebylo slyšet tolik vulgarit a urážek jako při fotbalovém derby. "Atmosféra byla super, ale u nás na Spartě čekám ještě nabitější ochozy a hodně bouřlivé," říkal asistent kouče hostů František Výborný. V Sazka Areně se bude hrát i na Velikonoční pondělí a v této sezóně nepřekonaná divácká hranice 14 tisíc může padnout.

Reklama

Související témata: