Hlavní obsah

Ton: Musíme se trefit jako první

PRAHA

Když si Petr Ton v polovině ledna zlomil vřetenní kost, na play-off vůbec nemyslel. "Sparta by se musela dostat hodně daleko, abych jí měl ještě šanci pomoct," říkal tehdy smutně. Jenže léčení bylo úspěšné a sparťanský křídelník je klíčovým hráčem týmu i ve finálové sérii.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Petr Ton (uprostřed)

Článek

"Na ruku si při zápase ani nevzpomenu. Když by mě do ní někdo praštil, tak by se nic stát nemělo, ale bylo by to asi dost bolestivé. Pořád ji mám zatejpovanou a hraju se sádrovou dlahou," tvrdil nejlepší střelec základní části.

Stoprocentní ale jeho levačka stále není. "Mám u televize činky a různé posilovací kroužky. Při hře mi to zranění už vůbec nevadí. Jen tou rukou nemůžu nikoho škrtit, na to nemám sílu," smál se vyhlášený kliďas.

Finálová bitva se slávisty zatím kopíruje sparťanské semifinále se Znojmem. První výhru venku získal tým kolem kouče Františka Výborného na nájezdy, ve druhém duelu podlehl. "Rozdíly jsou ale veliké. Znojmo hrálo perfektně do obrany, ale vpředu nemělo zdaleka takovou sílu jako Slavia," porovnával Ton, který ale nesnižoval kvality defenzívních řad pražského protivníka. "Před jejich brankou je to strašně těžké. V obraně mají hodně silné kluky, je moc obtížné se tam dostat."

Udělat méně chyb

Ton však pořád věří výhodě domácího ledu, který ve vyřazovacích bojích Sparta pokaždé zúročila. "V publiku to sice bude půl na půl, ale u nás je prostředí mnohem bouřlivější než v Sazka Areně," předpokládal.

Z hlediště to vypadá, že už se soupeři nemají čím překvapit a čeká se jen na chyby. Kdo se jich vyvaruje, vyhraje. "My jich musíme udělat míň," burcoval Ton. "Hlavně nesmíme pustit Slavii do vedení a už vůbec ne dvougólového. Není možné, abychom začali dávat branky až v poslední třetině."

Ton pořád věří, že se Spartě podaří protivníka zaskočit. "Musíme se trefit jako první. Když to vzadu víc otevřou, máme podstatně větší šanci. Nám vyhovuje hrát hokej nahoru - dolů. Na to máme ideální hráče," prorokoval.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín zítra 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec zítra 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec