Hlavní obsah

Třinec - Liberec 1:2Mistr přemohl i Třinec a vybojoval šestou výhru v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Šimek 0 : 1
27. Dravecký 1 : 1
36. Šimek 1 : 2
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Liberce pokračují v krasojízdě a po dnešním vítězství 2:1 v Třinci si připsali už šestou výhru v základní hrací době za sebou. Tři body úřadujícím mistrům na ledě dosud vedoucího celku soutěže zařídil dvěma góly obránce Radim Šimek. Severočeši zároveň vybojovali čtvrté venkovní vítězství v řadě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Lukáš Vantuch z Liberce před brankářem Třince Šimonem Hrubcem.

Článek

Liberec po úterní odvetě Ligy mistrů ve Vítkovicích zůstal až do pátku na severu Moravy a nastřádané síly zužitkoval ve svém herním projevu. Hosté byli od prvního střídání plní energie a vynikali výborným pohybem. Když přidali i účinné vyplňování středního pásma, na světě byly velké problémy lídra tabulky. Už Ordoš mohl v sedmé minutě poprvé skórovat, ale Hrubec ještě jeho gólovou možnost se štěstím zhatil. Zato ve 12. minutě Liberec mohl slavit. Teprve sedmnáctiletý dorostenec Hrabík podél mantinelu objel útočné pásmo, posunul puk na modrou čáru a Šimkův příklep prošel chumlem hráčů do sítě.

Třinec se od druhé části viditelně snažit zvyšovat tempo hry a dřina se mu vrátila ve 27. minutě. Dravecký zblízka propasíroval kotouč za brankovou čáru a v mele před brankou si Rákos po roztržce s Vantuchem ještě navrch vykoledoval přesilovku pět na čtyři. Linhart ji mohl přetavit i ve vedoucí gól, jenže z výhodné pozice mezi kruhy Willa neprostřelil.

Bílých Tygrů byl ale po krátké pasáži s třineckou převahou od poloviny zápasu znovu plný led. Reprezentant Šimek v sobě ve 36. minutě opět probudil útočné pudy, z obranného pásma vystřelil jako blesk dopředu a po Svačinově přihrávce umístěnou trefou k tyči poslal znovu Severočechy do vedení. Jednu z nemnoha šancí na vyrovnání ještě před koncem druhé třetiny propásl Adamský.

Precizně hrající Liberec aktivní hrou v závěru domácí skoro do ničeho nepouštěl. Daleko blíž ke gólům bylo na druhé straně, ale Svačina ani Bartovič Hrubce nepřekonali. Naprosto sám jel v 59. minutě na bránu Vitásek, avšak ani on bekhendem neuspěl. Hosty to ale nemrzelo. Domácí si v dlouhé power play vytvořili už jen jeden závar, který Will vyřešil.

19. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 27. Dravecký (M. Doudera, Kreps) - 12. Šimek (Hrabík, J. Vlach), 36. Šimek (Svačina, Vantuch). Rozhodčí: Hejduk, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 4873.
Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Nosek, L. Doudera, Galvas, Jank - M. Růžička, Marosz, Petružálek - Dravecký, Kreps, Rákos - Irgl, Polanský, Adamský - Jašek, Špirko, J. Sýkora. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.
Liberec: Will - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Jánošík, Vitásek, Pyrochta - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Bartovič, Bulíř, Radivojevič - Svačina, Vantuch, Ordoš - J. Stránský, Hrabík, J. Vlach - D. Špaček. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články