Hlavní obsah

Zlín - Pardubice 4:5 PPPardubice famózně otočily duel ve Zlíně, vyhrály v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Nahodil 0 : 1
3. Kotvan 1 : 1
35. Klimenta 1 : 2
49. Vlach 2 : 2
51. Vlach 3 : 2
53. Bukarts 4 : 2
60. Rolinek 4 : 3
60. Nahodil 4 : 4
62. Tomášek 4 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic předvedli v 19. kole extraligy fantastický obrat a porazili domácí Zlín 5:4 v prodloužení. Berani vedli ještě v polovině poslední minuty základní hrací doby 4:2, jenže v posledních 24 vteřinách se trefili Tomáš Rolinek a Lukáš Nahodil. O druhém bodu pro hosty pak rozhodl útočník David Tomášek.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubický útočník Lukáš Nahodil (vlevo) slaví se spoluhráčem Tomášem Rolinkem gól - ilustrační foto.

Článek

Zlínští hokejisté nadále bojují s marodkou, tentokrát však za pomocí juniorů a hráčů z první ligy seskládali čtyři pětky. Hned ta druhá ale při svém prvním střídání fatálně chybovala a Pardubice šly v první minutě do vedení. Bořuta "namazal" při rozehrávce Klimentovi, jehož pokus ještě Kašík vyrazil, ale jen ke skórujícímu Nahodilovi.

Hned vzápětí však na trestnou lavici usedl Panna a již v čase 2:09 bylo srovnáno. Bukarts nalezl nahrávkou přes brankoviště sjetého beka Kotvana, který poslal puk nad Kloučkův beton. Dostat se do vedení mohli Berani při následné přesilovce, jenže Honejsek trefil pouze lapačku hostujícího gólmana. V první třetině měli domácí mírnou převahu, další branku ale nepřidali. I proto, že Bukarts byl ve stoprocentní šanci faulován, sudí však nevylučovali.

Start prostředního dějství Moravanům taktéž nevyšel, skóre se však neměnilo především zásluhou Kašíka, který například lapil velkou šanci Nahodila. Strhnout vedení na stranu Beranů mohl nejdříve Blaťák, trefil však jen tyč. Posléze zblízka dorážel Honejsek, ani on ale úspěšný nebyl. Následně hrozili Východočeši, Redenbachovu šanci sice Kašík chytil, následně ale inkasoval z hole Nahodila. Ten dostal příliš prostoru na brankovišti a zavěsil nad rameno domácího brankáře.

Až úvod třetí třetiny vyšel Zlínu. Postupně stupňující tlak nejprve přinesl neproměněné šance, ve 49. minutě ale už i vyrovnání. Honejsek při početní výhodě šikovnou nahrávkou nalezl volného Vlacha, proti jehož pokusu už se Klouček nezvládl přesunout.

Uběhly jen dvě minuty a domácí vedli. Opět se prosadil Roman Vlach, jenž doklepl do sítě pokus Honejska. A hororová čtyřminutovka Pardubic byla dovršena zvýšením ševců na 4:2: Holík získal na obranné modré čáře kotouč a při brejku jej předložil skórujícímu Bukartsovi.

Hosté se mohli dostat do hry při vyloučení Veselého, jenomže Kašík jejich obrovské šance zlikvidoval. A když nebyl připraven domácí muž v masce, byl zase neschopný Hubáček - z bezprostřední blízkosti nedokázal dostat kotouč do sítě. Jestli se zdálo, že Zlínští vedení získali rychle, Dynamo vyrovnalo ještě rychleji. Ještě 25 sekund před koncem třetí třetiny vedlo PSG 4:2, po gólech Rolinka a Nahodila během pardubické power play se šlo ale do prodloužení.

Tam bylo rozhodnuto už po minutě, když po hrubce Blaťáka ve vlastním obranné třetině uspěl Tomášek.

19. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - HC Dynamo Pardubice 4:5 v prodl. (1:1, 0:1, 3:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Kotvan (Bukarts, Říčka), 49. Roman Vlach (Honejsek, Blaťák), 51. Roman Vlach (Honejsek, Kubiš), 53. Bukarts (P. Holík) - 1. Nahodil (Klimenta), 35. Klimenta (Hubáček), 60. Rolinek (Redenbach), 60. Nahodil (Rolinek), 62. Tomášek. Rozhodčí: Čech, Pražák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. Diváci: 4324.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Bořuta, Blaťák, Matějíček, Žižka - Bukarts, P. Holík, Říčka - Honejsek, Roman Vlach, Kubiš - J. Ondráček, Podešva, O. Veselý - Gago, Popelka, Maruna - Karafiát. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a R. Hrazdira.
Pardubice: Klouček - Schaus, Ščotka, Nedbal, Čáslava, L. Havlík, Leduc, T. Bokroš - P. Sýkora, Redenbach, Hubáček - Klimenta, Nahodil, Rolinek - Bárta, T. Kaut, M. Rohlík. Trenéři: P. Rohlík, V. Martinec a Mikeska.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice