Hlavní obsah

Bolavá záda Šimka nezastavila. Dal dva góly a odstřelil Třinec

Třinec

Po úterním zaváhání v Lize mistrů s Vítkovicemi naskočil Liberec znovu na vítěznou extraligovou vlnu. Výhru 2:1, která byla pro úřadujícího mistra šestá v pořadí, režíroval v Třinci obránce Radim Šimek, autor obou gólů hostujícího týmu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Radim Šimek z Liberce překonává třineckého brankáře Šimona Hrubce.

Článek
Fotogalerie

Obě trefy se otřely o tyč a nemuselo zůstat jenom u nich. „Už ten druhý gól měl být třetí, protože jsme tam měli přečíslení čtyři na dva, ale vystřelil jsem z mezikruží takovou kňafku, že tak by nevystřelili ani kluci v přípravce," litoval liberecký obránce. Šanci dokonat hattrick mohl mít i v závěrečné třinecké hře bez brankáře. Spoluhráč Radivojevič ale v posledních vteřinách utkání místo přihrávky volil střelu a trefil jen protihráče. Na Šimka už pak zbylo jen puk zašlápnout v rohu kluziště. „Trochu jsem mu to vyčetl, protože jsem doufal, že bych ten gól do prázdné branky mohl dát," pousmál se Šimek.

Dvěma góly se reprezentační obránce i tak dostal do čela střelecké tabulky libereckého týmu.

V posledních třech utkáních se trefil dohromady pětkrát. „Ale dva góly jsem dal do prázdné," jako by se spoluhráčům Šimek omlouval. „Je to dáno asi i tím, že nám to ze začátku sezóny tolik nešlo. Teď jsme se rozehráli a opět šlapeme jako tým," hledal příčiny Šimek.

Obránce Bílých Tygrů přijel z reprezentačního srazu s bolestmi zad, které ho trápily i v Třinci. „Mám to pořád zablokované, ale máme výborné fyzioterapeuty, kteří mi ta záda dneska uvolnili fakt hodně," liboval si Šimek. Jeho bolavým zádům navíc pomohlo i to, že nemusel absolvovat pětihodinovou cestu až z Liberce. Český mistr po úterním utkání Ligy mistrů ve Vítkovicích (1:3) zůstal až do pátku v Ostravě. „Osobně jsem si hodně odpočinul, protože ta pětihodinová cesta z Liberce je fakt úmorná. Myslím, že jsem nebyl jediný, kdo přivítal, že jsme tady zůstali. Bodlo nám to," vykládal Šimek.

Reklama