Hlavní obsah

Reprezentace mi zvedla sebevědomí, liboval si chomutovský Kämpf po skalpu Sparty

Chomutov

Spoustu zajímavostí a hodně atraktivních hokejových prvků nabídlo extraligové střetnutí mezi týmy Chomutova a pražské Sparty. Padlo v něm jedenáct gólů, přičemž o dva se postaral novopečený reprezentační útočník David Kämpf. Byl ústřední postavou domácích Pirátů, kteří zdolali soupeře 6:5 v prodloužení.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Chomutovský hráč David Kämpf a Andrej Kudrna ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

„Nevím, jestli mi připsali i vítěznou branku v nastavení, ale dal jsem ji já," tvrdil dvougólový střelec Kämpf, jenž hýřil aktivitou, pohybem a bylo na něm znát i zdravé sebevědomí. „Určitě jsem měl po turnaji Karjala v Plzni a ve Finsku velkou chuť do zápasu. Reprezentační debut v áčku a dny strávené v národním týmu mi dodaly sebedůvěru i pro extraligu. Poznal jsem rozdíl mezi českou ligou a mezinárodní scénou," líčil chomutovský forvard.

Ve výborném světle se předvedl i před sparťanským trenérem Jiřím Kalousem, který je asistentem u reprezentace. „Jsem rád, že se mi povedlo skórovat právě proti Spartě, která navíc přijela po triumfu v osmifinále Ligy mistrů. S panem Kalousem jsem bezprostředně po utkání nemluvil, ale po konci reprezentační akce mi říkal, že se těší právě na páteční zápas Sparty v Chomutově. Chtěl jsem se před ním vytáhnout, ale to je moje krédo ve všech zápasech bez ohledu na to, jestli je na střídačce trenér od reprezentace," usmíval se Kämpf. Pikantnost souboje zvyšoval i fakt, že Kalous je rodákem z Chomutova, kde v místním klubu také začínal s hokejem.

Kämpf byl s dvoubodovým ziskem spokojen., „Se štěstím jsme vydřeli dva body. Vstřelili jsme sice dost branek, ale dostali jich pět, což by se stávat nemělo. Říkáme si, že musíme být obezřetní v obraně jako loni, jenže se to ne vždy daří," glosoval útočník dění na ledě.

Crazy hokej

První třetina přinesla crazy hokej se sedmi góly, které padly v rychlém časovém úseku mezi čtvrtou a osmnáctou minutou. Svůj den neměli brankáři ze základní sestavy na obou stranách. Domácí Ján Laco přepustil místo Tomáši Královi za stavu 2:3. A chvíli poté Filipa Novotného po chomutovském srovnání na 3:3 ve sparťanské svatyni nahradil Tomáš Pöpperle, jenž vydržel bez inkasovaného gólu jen minutu a půl, takže hosté šli do kabiny hodně zkroušeně. Bouřka v šatně Pražanů zřejmě zapůsobila a po čtyřiadvaceti sekundách ve druhé třetině bylo znovu vyrovnáno. Za stavu 5:5 dospěl duel do prodloužení, které zvládli lépe Piráti.

Šestnáctiletý Lauko debutoval

Extraligovou premiéru v chomutovském dresu si odbyl teprve šestnáctiletý útočník Jakub Lauko, syn vedoucího mužstva Pirátů. „Velký zážitek. Jsem rád, že mi trenéři dali šanci.

Je to pro mě motivace, abych dál pracoval. Počítal jsem s tím, že na ledě asi moc často nebudu, ale když se tam dostanu, budu chtít odvést výkon na sto procent," sděloval svoje dojmy talentovaný útočník, který je podle svých slov třetím nejmladším hráčem v probíhajícím ročníku extraligy. „Mluvili jsme o tom s klukama z reprezentační sedmnáctky, a teď se mohu trochu vychloubat, že mám extraligový start," culil se Lauko.

A prozradil, jakou má přezdívku. „Už odmala mi říkají Laukanen, nebo Laukolainen. Ale příjmení Lauko je původem slovenské. Táta je na mě asi pyšný. Ale během zápasu jsem se na něj ani nepodíval, soustředil jsem se na hru," dodal chomutovský mladík, který se zároveň stal vůbec nejmladším hráčem zdejšího klubu během působení Pirátů v extralize!

Reklama

Související témata: