Hlavní obsah

Dali jsme pět gólů, ale jsme rádi i za bod, komentoval Vrána prohru Sparty v Chomutově

Chomutov

Vstřelili na soupeřově ledě pět gólů, přesto nevyhráli a museli se smířit s prohrou v prodloužení. Tak vyznělo vystoupení hokejistů pražské Sparty v dalším kole extraligy v Chomutově, kde byl k vidění nevšední zápas s výsledkem 6:5 pro domácí Piráty. „Není to ideální, ale jsme rádi alespoň za bod,“ konstatoval sparťanský útočník Petr Vrána.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Sparty se radují z gólu. Zleva Petr Vrána, Petr Kumstát a Lukáš Pech.

Článek

Jak se ohlížíte za zápasem, který přinesl hodně napětí i různých herních situací, a dospěl k prodloužení?

Říkali jsme si, že když venku tolikrát skórujeme, mělo by to stačit na vítězství. Nakonec pět branek bylo stejně málo. Ale utkání bylo tak psychicky náročné, že bereme i remízu po základní hrací době, která zaručila, že jsme nevyšli úplně naprázdno.

Co rozhodlo v nastaveném čase?

Hokej tří proti třem je divoký. Stačí udělat jednu chybu, ztratit kotouč a horko těžko se to napravuje. Prodloužení je o šťastné náhodě, jedné střele. Můžeme trénovat varianty, jak chceme, ale na konci zápasu se najednou otevírá prostor na ledě i kvůli úbytku sil. Když je hráč o půlkroku pozdě, přijde zpravidla rozhodnutí.

Předtím jste ale na 5:5 vyrovnali při power play. Bylo to nacvičené?

Někdy je potřeba i improvizace. O něco jsme se snažili a snad jsme power play sehráli dobře. To byl pozitivní moment na zápase.

Jak jste vnímali rychlá střídání brankářů na obou stranách už v první třetině po gólové přestřelce?

Když my jako hráči v poli brankáři nepomůžeme a trenér ho vystřídá, není to příjemné. A pro nikoho nejsou takové chvilky jednoduché.

Reklama

Související témata: