Hlavní obsah

Pardubice - Chomutov 4:1Pardubice porazily Chomutov a poprvé slaví druhou výhru v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Schaus 1 : 0
11. Tomášek 2 : 0
13. Kämpf 2 : 1
36. P. Sýkora 3 : 1
48. Bárta 4 : 1
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubic zvítězili ve 20. kole extraligy na domácím ledě nad Chomutovem 4:1 a poprvé sezoně dokázali vyhrát dvě utkání za sebou. Dynamo se už v první třetině ujalo dvoubrankového vedení, a přestože Chomutov záhy snížil, tak domácí náskok udrželi a postupně ho ještě navýšili. Pardubicím k výhře pomohly dvě využité přesilovky ze tří pokusů.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Michal Dragoun v souboji s Jérômem Leducem z Pardubic.

Článek

Pardubicím, které v pátek vyhrály ve Zlíně 5:4 v prodloužení, se vydařil vstup do utkání. V šesté minutě šly do vedení, když Krále střelou z otočky překvapil Schaus. Ihned po gólu naházeli diváci na led stovky plyšáků, které poputují dětem v nemocnicích a dětských domovech. Dvoubrankový náskok pak zařídil Dynamu v přesilovce Tomášek, který udělal kličku Královi a zasunul kotouč do branky.

Domácí mohli záhy přidat další branku, ale Bokrošova střela skončila jen na tyči. Toho Chomutovští okamžitě využili a ve 13. minutě se pěkně z mezikruží trefil Kämpf. Náskok Dynama mohl definitivně smazat na startu druhé části Vondrka, ovšem svou individuální akci zakončil jen do Maxwella. Neméně dobrý zákrok pak vytáhnul i Král, když bekhendem pálil Rolinek.

Pirátům mohla k vyrovnání pomoci přesilovka, ale během minuty si žádnou větší šanci nevypracovali a o další čas přišli kvůli vlastnímu faulu. Po hře ve čtyřech dostali zkrácenou výhodu i domácí a to už se skóre měnilo. Sýkora vypálil od modré čáry netradičně švihem a kotouč přes clonu hráčů zapadl za Krále. Hostující brankář si spravil chuť při nečekaném, ale dobře mířeném pokusu Tomáška v závěru druhé části.

Pardubice ani s dvoubrankovým vedením nepolevily a nadále byly o poznání nebezpečnější. Na začátku třetí části neproměnili dobré šance postupně Tomášek a Nahodil. Tlak Dynama přesto ve 48. minutě zužitkoval před brankou tečující Bárta. Chomutov se přes pardubickou obranu nemohl probít ani k pořádné šanci a čas mu rychle utíkal. Pardubice si vedení v klidu pohlídaly i v závěru.

HC Dynamo Pardubice - Piráti Chomutov 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Schaus (P. Sýkora), 11. Tomášek (Klimenta, Leduc), 36. P. Sýkora (Schaus, Tomášek), 48. Bárta (Leduc, Rolinek) - 13. Kämpf (Koblasa). Rozhodčí: Hejduk, R. Svoboda - Kotlík, Zíka. Vyloučení: 1:3. Využití: 2:0. Diváci: 7012.
Pardubice: Maxwell - Ščotka, Schaus, Čáslava, Nedbal, Leduc, L. Havlík, Bokroš - P. Sýkora, Redebach, Hubáček - Klimenta, Nahodil, Rolinek - Bárta, Tomášek, Poulíček - F. Zadina, T. Kaut, Panna - M. Kaut. Trenéři: P. Rohlík, V. Martinec a Mikeska.
Chomutov: T. Král - Rutta, Skinner, Flemming, Dlapa, Valach, J. Mrázek, Kudělka - Hřebejk, Huml, Vondrka - Skokan, V. Růžička ml., Tomica - Koblasa, Kämpf, Sklenář - Račuk, Lauko, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Reklama

Související témata: