Hlavní obsah

Kratěna opustil led na nosítkách. V Plzni čekají na verdikt lékařů

Náraz na hrazení a bylo zle. Emoce diváků, pískot, nadávky. To vše po kontaktu dvou hráčů u mantinelu. Mžik, po kterém v Plzni na hokejovém stadiónu všem zatrnulo. Mladoboleslavský obránce David Štich v nedělním utkání Tipsport extraligy přišpendlil na hrazení plzeňského kapitána Ondřeje Kratěnu. Ten opustil led na nosítkách pod dohledem lékařů. Hříšník šel nejdříve na trestnou lavici, za chvíli už byl poslán do kabiny. Trest pět minut a do konce utkání.

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

Plzeňský Ondřej Kratěna v neděli opustil led na nosítkách, a to po zákroku mladoboleslavského Davida Šticha.

Článek

„Čekáme na výsledky zdravotních testů, více zatím nemohu říci, ale první diagnóza byl otřes mozku. Faul je nyní v kompetenci disciplinární komise, budeme čekat na verdikt," řekl v pondělí ráno k nepříjemnému incidentu Sport.cz sportovní manažer Plzně Tomáš Vlasák.

Kratěna o soupeři pravděpodobně nevěděl, pokoušel se odehrát puk, ale přišel náraz od Šticha a devětatřicetiletý útočník zůstal nehybně ležet. Ke Kratěnovi okamžitě přijel brankář Matěj Machovský, rozhodčí přivolal lékaře. Nosítka, pískot a kelímky od fanoušků doprovodily Šticha do šatny.

„Viděl jsem to jako z první řady, takže jsem hned věděl, že je to špatné, protože se Ondra vůbec nehýbal. Žádný pohyb tam nebyl, věděl jsem, že je úplně mimo. Ale doktoři tam byli včas a pomohli mu," citoval server hcskoda.cz gólmana Machovského. „Škoda, že na ledě nebyl Ryan nebo Kuba Koreis, to by určitě bylo zajímavé, co by se dělo potom. Myslím si, že takové zákroky by se neměly vůbec stávat," dodal.

K situaci se vyjádřil z druhé strany gólman hostů Jan Lukáš. "Zahlédl jsem, že David do někoho narazil, to bylo vše. Nevím, jestli to byl faul nebo ne. Ale bohužel Krtek (Ondřej Kratěna) zůstal ležet a nezvedal se, takže rozhodčí to vyhodnotili takhle. Myslím, že je to pak otázka na disciplinárku, jakým způsobem to posoudí, ale nemyslím si, že by v tom byl úmysl. David chtěl hrát tělo. Byl jsem pak rád, když hlasatelé oznámili, že je Ondřej Kratěna v pořádku a že je zdravý, to je nejdůležitější," citoval po utkání Lukáše server bkboleslav.cz.

Zda je Kratěna v pořádku, musí nyní potvrdit lékaři, na jejich verdikt v Plzni netrpělivě čekají.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice