Hlavní obsah

Útočník Bulík končí v Hradci Králové a vrací se na Slovensko

Hradec Králové

Slovenský hokejový útočník Tomáš Bulík opouští z rodinných důvodů Hradec Králové a měl by posílit Duklu Trenčín. Jednatřicetiletý odchovanec Prešova byl na odchodu z Mountfieldu už na začátku října, kdy odmítl hrát na farmě v prvoligových Litoměřicích. Nakonec ale své stanovisko přehodnotil a v klubu zůstal.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Fanoušci Hradce Králové, ilustrační snímek.

Článek

Od té doby sehrál Bulík za Hradec Králové sedm zápasů. Celkem si v této sezoně extraligy připsal 14 startů a zaznamenal gól a asistenci. "Tomáš nás sám požádal o možnost ukončení smlouvy především z důvodu návratu za rodinou na Slovensko a z důvodu možnosti hrát hokej v Trenčíně," uvedl na klubovém serveru generální manažer Hradce Králové Aleš Kmoníček.

"Jeho důvody chápu, a proto jsme se bez problémů dohodli a k dnešnímu dni ukončili hráčskou smlouvu," doplnil Kmoníček. Za Hradec Králové sehrál Bulík po svém lednovém příchodu z Karlových Varů v minulé sezoně osm utkání a nebodoval. Za Litoměřice v tomto ročníku nasbíral ve třech duelech tři trefy a dvě asistence.

V české extralize má bývalý hráč Liberce na kontě ve 160 zápasech 25 gólů a 30 přihrávek. Na Slovensku hrál za Košice, Martin, Žilinu, Liptovský Mikuláš, Bánskou Bystrici, Slovan Bratislava, s kterým získal v roce 2012 titul, a krátce i za Trenčín.

Reklama