Hlavní obsah

Vantuch dostal za zákrok na Kubiše trest na jeden zápas a pokutu

Praha

Hokejový útočník Lukáš Vantuch z Liberce byl potrestán disciplinární komisí extraligy zákazem startu v jednom utkání a pokutou ve výši deseti procent základního měsíčního platu za zákrok na Pavla Kubiše ze Zlína. Vantuch ve 25. minutě nedělního zápasu 20. kola v Liberci udeřil soupeře mimo souboj o puk hokejkou do obličeje.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Lukáš Vantuch z Liberce před brankářem Třince Šimonem Hrubcem.

Článek

Vantuch se dostal s Kubišem do souboje za zlínskou brankou a následně po slovní výměně názorů o chvilku později zlínského útočníka srazil. "Použil při tom hůl drženou v obou rukách, kterou udeřil protihráče do obličeje," uvedl v tiskové zprávě předseda disciplinární komise Karel Holý.

Kubiš zápas dokončil a Vantuch za zákrok od sudích Pavla Hodka a Tomáše Horáka v utkání žádný trest nedostal. Disciplinární komise se situací zabývala na základě podnětu zlínského klubu. Holý jej vyhodnotil jako nedovolený zásah do oblasti hlavy a krku.

Devětadvacetiletému Vantuchovi, který v březnu dostat ještě v dresu Hradce Králové distanc na čtyři zápasy za píchnutí holí brankáře Davida Ritticha z Mladé Boleslavi, byla jako prvnímu hráči vedle zákazu činnosti vyměřena i pokuta. Do disciplinárního řadu byla tato možnost zavedena od této sezóny.

Vantuch vynechá dnešní duel Bílých Tygrů v Olomouci. V pátečním domácím utkání proti hradeckému Mountfieldu, odkud se v létě do Liberce vrátil, už se může vrátit do hry.

Na konci října se Vantuch stal po strkanici sám obětí zákroku hokejkou do hlavy, když jej zasáhl Štefan Ružička ze Sparty. Slovenský útočník za to dostal trest na sedm zápasů a následně v pražském klubu skončil.

Reklama

Související témata: