Hlavní obsah

Otočí se to a budeme zase vyhrávat, věří olomoucký Jaroměřský

Olomouc

Mizérie hokejistů Olomouce pokračuje. Svůj stín posledních týdnů nepřekročili ani v duelu s Libercem, kterému v 21. kole extraligy podlehli 0:4. Prohra s úřadujícím šampiónem znamená už devátou z posledních jedenácti duelů. Kohouti tak dál míří k propadlišti. Uvědomuje si to i jejich obránce Jan Jaroměřský.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Olomoucký útočník Jan Eberle.

Článek

Další porážka, pokles v tabulce, to asi na náladě v kabině nepřidá?

Je to tak. Je tam pod psa. Jinak to ani momentálně být nemůže. Z těch posledních zápasů nejsme veselí. Na druhé straně, kam by to vedlo, kdybychom se tím nechali zlomit. Musíme hledat řešení, bavit se o tom, co je třeba zlepšit.

Dlouhodobě se vám nedaří v koncovce. To musí být frustrující?

Samozřejmě. Stejně jako v Třinci jsme zase nedali ani gól. Šancí jsme měli pramálo, a ty co se naskytly, jsme zahodili. Liberec je na parádní, vítězné vlně, perfektně to zvládl takticky, ale my si toho ani moc nevytvořili a to je špatné.

Jenže vy nyní i hodně gólů dostáváte. Za poslední tři utkání jste jich inkasovali třináct...

To je pravda. Nezačínáme však pod tlakem. I dnes tomu tak bylo. Bojovali jsme, ale pak přišel nešťastný gól od nohy a to nás rozhodilo. A když padl další na 2:0, zlomilo nás to. Od té doby to bylo špatné. Rozdílové góly nás prostě dostávají do kolen. Když nám soupeř odskočí, jsme skleslí a nejsme schopni to otočit.

V čem je problém? Loni jste se také trápili střelecky, ale výsledkově jste to zvládali?

Měli jsme něco navíc, co tady teď chybí. Bylo by dobré, kdybychom to našli. Doufám, že se nám to podaří co nejdříve. Body potřebujeme jako sůl.

Teď vás však čekají dva duely venku, v Chomutově a Hradci Králové. Na případný obrat nic snadného?

Musíme se z toho nějak dostat. Už kvůli fanouškům. Mrzí mě, jak si vedeme, jak naše hra vypadá. Oni si zaslouží, aby to bylo lepší. Snad na nás nezanevřou. Věřím, že přijde série, která nás zvedne. Vždyť ještě není ani půl sezóny. Nechci naši situaci zlehčovat, ale panika rozhodně není na místě. Jsem přesvědčen, že se to otočí a budeme zase vyhrávat. Slibuji to!

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice