Hlavní obsah

Vedoucí Třinec deklasoval Berany. Mistr vyhrál podeváté v řadě, Žejdl šokoval Pardubice

jsv, škvSport.cz
Aktualizováno

Třinečtí hokejisté smetli v pátečním utkání 22. kola Tipsport extraligy doma Zlín 7:1 a upevnili si první místo v tabulce. Bílí Tygři z Liberce potvrdili výtečnou formu i proti Hradci Králové. Úřadující mistr porazil soupeře z východu Čech 2:1 a připsal si už deváté vítězství v řadě. Šok zažili fanoušci Pardubic, jejich tým podlehl Mladé Boleslavi 2:3, když rozhodující gól vstřelil šest vteřin před koncem základní hrací doby Žejdl. V podkrušnohorském derby přetlačil Litvínov před vlastním publikem Karlovy Vary 2:1 v prodloužení. Chomutov udolal Olomouc 5:4 po samostatných nájezdech a Plzeň prohrála s Vítkovicemi 3:5.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinečtí hokejisté se radují z gólu proti Zlínu, který vstřelil Ján Sýkora (vpravo).

Článek
Fotogalerie

Aktuální lídr z Třince sice v posledních třech zápasech zaznamenal dvě prohry, proti Zlínu si ale spravil chuť. Berani se ve Werk areně drželi jen v první třetině, v té druhé totiž Oceláři předvedli hotový střelecký uragán. V rozmezí 27. a 36. minuty celkem pětkrát rozvlnili síť za Kašíkem, kterého poté nahradil v kleci Štůrala.

Berani se v závěrečné části dočkali čestného úspěchu zásluhou Šťastného, šňůru porážek ovšem nepřerušili. Ševci prohráli v extralize už počtvrté v řadě, tentokrát vysoko 1:7 a před předposledními Pardubicemi mají dál pouze čtyřbodový náskok. Slezané si naopak upevnili první místo před Kometou, jež duel na Spartě odehraje až v úterý 29. listopadu.

Tygři zvítězili podeváté za sebou

Na vítězné vlně se dál vezou hokejisté Liberce. Podještědský celek zadělal na devátý tříbodový zisk v řadě hned zkraje zápasu, kdy nejprve překonal hradeckého Rybára v brance Špaček a krátce po něm po krásném sólu i Ordoš.

Mountfield předvedl na ledě českého mistra dobrý výkon, zejména v druhé třetině soupeře jasně přestřílel, vytvořil si několik velkých šancí, jenže dlouho nemohl najít recept na skvělého Willa. Povedlo se to až ve 31. minutě Köhlerovi. Mladý liberecký gólman inkasoval gól po 183 minutách, další puk za svá záda už ale v pátek nepustil. Bílí Tygři poskočili v tabulce na třetí místo, na druhé Brno ztrácejí dva body.

Vary v závěru přišly o tři body

Do podkrušnohorského derby vstoupili lépe Karlovarští, kteří se dostali do vedení již po 29 sekundách, kdy povedeným blafákem vyzrál na Januse Tomáš Rachůnek. Energie držela vedení až do 60. minuty. V něm chyboval za brankou jinak velmi dobře chytající Honzík. Puk sice v síti neskončil, po sporné situaci však rozhodčí nařídili za úmyslné posunutí branky trestné střílení, které s přehledem proměnil Robin Hanzl.

Prodloužení pak trvalo jen 42 vteřin, kdy Kubát v přesilovce dokonal obrat Vervy. Žlutočerní kvůli horšímu skóre klesli v tabulce na čtvrtou pozici, Energie zůstává poslední.

Poletín zařídil výhru Pirátů

Drama viděli fanoušci v zápase mezi Chomutovem a Olomoucí. Kohouti si v prostřední dvacetiminutovce vypracovali dvougólový náskok, o který ovšem nakonec přišli. V 51. minutě snížil Lauko a těsně před vypršením šedesáté minuty poslal duel do prodloužení Huml. Napínavé střetnutí nakonec musely rozřešit až samostatné nájezdy. V nich zářil domácí Poletín, jenž v páté sérii zařídil Pirátům bonusový bod.

Hanáci tak museli skousnout čtvrtou porážku za sebou. Severočeši potřetí za sebou doma uspěli v nastavení.

Po dlouhých pěti letech se z výhry v Plzni těšily Vítkovice. Ostravané sice ve třetí třetině ztratili vedení 3:1, jenže krátce po vyrovnávací trefě na 3:3 jim vedení znovu vrátil Szturc a triumf hostů ještě těsně před koncem dovršil Květoň.

Největší obrat dne se podařil hráčům Mladé Boleslavi. V Pardubicích prohrávali Středočeši ještě ve 42. minutě 0:2, během dvou minut ovšem dokázali po trefách Látala a Urbana manko dohnat. Šok pro příznivce Dynama pak přišel v čase 59:54, kdy z dorážky překlopil výsledek ve prospěch Bruslařů Žejdl.

Hokejová Tipsport extraliga, 22. kolo:
Třinec - Zlín 7:1
Branky: 28. a 52. Adamský, 17. J. Sýkora, 27. Roth, 34. Linhart, 35. Kreps, 36. Marosz - 45. D. Šťastný.
Litvínov - Karlovy Vary 2:1 v prodl.
Branky: 60. R. Hanzl z tr. střílení, 61. Kubát - 1. T. Rachůnek.
Chomutov - Olomouc 5:4 po sam. nájezdech
Branky: 4. a 60. Huml, 9. Kudělka, 51. Lauko, rozh. nájezd Poletín - 1. Ondrušek, 28. Eberle, 30. Herman, 39. Burian.
Plzeň - Vítkovice 3:5
Branky: 18. Kubalík, 45. Sklenička, 48. T. Svoboda - 14. Výtisk, 18. Kucsera, 27. Roman, 49. Szturc, 60. D. Květoň.
Pardubice - Mladá Boleslav 2:3
Branky: 3. P. Sýkora, 29. L. Havlík - 43. Látal, 45. Urban, 60. Žejdl.
Liberec - Hradec Králové 2:1
Branky: 6. Špaček, 10. Ordoš - 31. Köhler.
Duel Sparta - Brno se uskuteční v úterý 29. listopadu.

Reklama

Související témata: