Hlavní obsah

Rituály ovládly kabiny extraligových finalistů

Zatímco sparťané provádějí před finálovými zápasy hokejové extraligy čertovské kousky, aby se maximálně nabudili, jejich protivníci ze Slavie baští slaďoučké dortíky. "Když jdeme na led, z hráčů doslova čiší energie," prohlásil obránce František Ptáček. Pro letošní vyřazovací boje prý v kabině vymysleli speciální rituál, který probudí i mrtvého.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Hokejisté Sparty používají k nabuzení tajný rituál.

Článek

"Ale co to je, ze mne nedostanete, možná až play-off skončí. Řeknu jedině, že to není žádný pokřik," uvedl Ptáček. Někteří sparťané se dostávají do varu navíc ještě individuálně. Čítankovým příkladem v tom je obránce Jan Hanzlík. Před zápasem na sebe naleje dva litry francovky. "Nohy, obličej, oči. Pěkně to pálí, to je ono," řekl Hanzlík. Aby snad něco ještě nezanedbal, nechá si pak od maséra nasázet pár pohlavků. "Někdy si připadám jako blbec," ušklíbl se bek.

Slávisté se cpou sladkostmi

Možná jsou na sebe sparťané příliš drsní. Slávisté si podle všeho užívají daleko víc. Díky píli manželek a přítelkyň mají sladký život. Jejich kabina se před finálovými zápasy proměnila v provizorní cukrářství. Možná by se mohlo jmenovat U paní Růžičkové, která doma vyrábí oblíbené věnečky a jiné pamlsky a pak je po stovkách posílá hráčům do haly. "Od ní je to opravdu nejlepší," olizuje se nad dobrotami útočník Michal Sup.

Ale nejen manželka kouče Slavie se stará o to, aby se před vypjatými bitvami slávistům obalovaly nervy. Dokonce i Radek Duda se občas musí proměnit v cukrářku. "Moje přítelkyně nepeče, má jiné zájmy, takže dortíky kupuju. Sám fakt nepeču, ale kluci mě tuhle napadli, jak to, že nenosím vlastní," směje se Duda.

Ale třeba přítelkyně útočníka Jaroslava Bednáře, zpěvačka Dara Rolins, se ráda role kuchařky zhostí. Její tvarohový koláč patří k hitům tohoto play-off. Slávisté mají o důvod víc získat titul, aby si na něm znovu za odměnu mohli pochutnat.

Reklama