Hlavní obsah

Třinec - Zlín 7:1Třinečtí připravili Zlínu nejtěžší porážku sezóny

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. J. Sýkora 1 : 0
27. Roth 2 : 0
28. Adamský 3 : 0
34. Linhart 4 : 0
35. Kreps 5 : 0
36. Marosz 6 : 0
45. Šťastný 6 : 1
52. Adamský 7 : 1
Záznam online reportáže

Třinečtí hokejisté porazili ve 22. kole Tipsport extraligy doma Zlín vysoko 7:1 a připravili tak Beranům největší porážku sezóny. Lídr soutěže utekl hostům v rozmezí 27. až 36. minuty pěti góly z 1:0 na 6:0. Rozklad hostů řídili dvougólový střelec Martin Adamský a další útočník Jiří Polanský, který si připsal tři asistence. Zlín zaznamenal čestný úspěch až ve třetí třetině a z gólu se radoval po takřka 173 minutách hry.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinečtí hokejisté se radují z gólu proti Zlínu, který vstřelil Ján Sýkora (vpravo).

Článek

Trenéři Třince po prohře v předchozím utkání rozházeli všechny útoky a dali volno reprezentačnímu gólmanovi Hrubcovi, jehož nahradil Hamerlík. Změny zpočátku nejvíce svědčily Irglovi, který se ocitl v několika šancích, ale s ukazatelem skóre nepohnul. To se povedlo až v závěru úvodní třetiny Sýkorovi, jenž po Polanského přihrávce přetlačil na brankovišti Blaťáka a střelou do prázdné branky zaznamenal svůj první gól sezóny.

Start druhé třetiny vypadal, že Zlín bude chtít co nejrychleji přerušit dlouhé čekání na vstřelenou branku: Vlachově teči nescházelo mnoho, vzápětí se sám ocitl před Hamerlíkem Honejsek. Jenže místo vyrovnání z protiútoku Třinec trestal. Do přečíslení se zapojil zadák Roth a střelou z mezikruží zvýšil. Hlasatel ještě oznamoval autora druhého gólu, když třetí trefu přidal bombou takřka od modré čáry Adamský.

Hostující trenéři sáhli po oddechovém času, ale bez efektu. V přesilové hře přidal čtvrtou branku Linhart, od jehož chráničů se Rothova rána odrazila do sítě Kašíkovy branky. Zlínští v předchozích sezonách mnohdy přiváděli Třinec k šílenství kvalitní obranou středního pásma, ale po téhle hře nebylo dnes ani památky. Oceláři ji naopak překonávali až příliš snadno a Kreps s Maroszem upravili shodně z dalších brejků stav už na 6:0. Poslední tři branky Ocelářů přitom dělilo pouze 116 sekund.

Kašík přenechal místo Štůralovi a z tribun se začal ozývat pokřik "deset, deset". I když měli Oceláři i v závěrečné třetině navrch, na potupení Zlína dvouciferným skóre nedošlo. Naopak udeřilo i na druhé straně - Šťastný střelou z pravého kruhu přes obránce k bližší tyči ukončil střelecké trápení Zlína, jež trvalo 172 minut a 49 sekund. Domácí nepolevovali a gól vstřelili i Štůralovi. Z dorážky uzavřel skóre Adamský.

22. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Oceláři Třinec - PSG Zlín 7:1 (1:0, 5:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 17. J. Sýkora (Polanský), 27. Roth (Kreps, Linhart), 28. Adamský (Polanský, M. Doudera), 34. Linhart (Roth, Martin Růžička) 35. Kreps (Irgl), 36. Marosz (J. Petružálek), 52. Adamský (Polanský, Nosek) - 45. D. Štastný (O. Horák). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:6. Využití: 2:0. Diváci: 4993.
Třinec: Hamerlík - Roth, Linhart, M. Doudera, Hrabal, Nosek, L. Galvas, od 41. navíc L. Doudera - Hrňa, Špirko, J. Petružálek - Martin Růžička, Marosz, Dravecký - Irgl, Kreps, Rákos - J. Sýkora, Polanský, Adamský. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.
Zlín: Kašík (36. Štůrala) - Marušák, Kotvan, O. Horák, Blaťák, Holomek, Žižka - Bukarts, P. Holík, Říčka - Honejsek, Roman Vlach, O. Veselý - D. Šťastný, Podešva, Kubiš - Ondráček, Gago, Maruna. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a R. Hrazdira.

Reklama

Související témata: