Hlavní obsah

Chomutov - Olomouc 5:4 SNOlomouc ztratila zápas v Chomutově a prohrála počtvrté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Ondrušek 0 : 1
4. Huml 1 : 1
9. Kudělka 2 : 1
28. Eberle 2 : 2
30. Herman 2 : 3
39. Rašner 2 : 4
51. Lauko 3 : 4
60. Huml 4 : 4
65. Poletín (rozhodující nájezd) 5 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce prohráli na ledě Chomutova 4:5 po samostatných nájezdech a připsali si čtvrtou porážku za sebou. Hosté přitom po vydařené druhé třetině, kterou vyhráli 3:0, vedli 4:2. V rozstřelu dovršil obrat Pirátů vítěznou trefou v páté sérii rozstřelu Michal Poletín a Chomutovští tak potřetí za sebou doma uspěli v nastavení.

Foto: David Taneček, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Pro Chomutov nezačal zápas dobře, jelikož už v čase 0:33 hrál oslabení, které o deset vteřin později využil Ondrušek. Za tři minuty Vondrka vystřelil od útočné modré čáry, jeho střelu za záda Faltera tečoval z předbrankového prostoru Huml. Ještě do poloviny úvodní třetiny Kudělka z velkého úhlu otočil vývoj utkání. O chvíli později měli šanci Fořt, který nevyzrál na Krále, a Holec, jenž krátce po přesilovce nastřelil tyčku.

V počátku druhého dějství měli Piráti ještě minutu a půl dlouhou přesilovku, ve které byl blízko třetímu gólu Vondrka, ale chomutovský kapitán s dorážky neuspěl. Po nevyužité přesilovce domácích přišlo vyrovnání. Staňkovu vyraženou střelu našel Eberle, jenž nekompromisně zakončil.

Ve 30. minutě otočil vývoj zápasu Herman, který vyhnal z brány Krále, jehož nahradil Laco. Než se slovenský brankář usadil v brankovišti, už mu tam nebezpečně poskakoval kotouč, stihl ho však včas přikrýt. Na druhé straně neuspěl v úniku tři na jednoho Huml. Ve 39. minutě Rašner poslal hosty do dvoubrankového vedení.

V nájezdech zářil Poletín

V první polovině poslední třetiny se hrál hokej nahoru dolů bez jakékoliv gólové šance. Až ve 48. minutě měla Olomouc početní výhodu, která se však nesla ve stejném duchu jako začátek třetiny. O tři minuty později zaznamenal premiérový extraligový gól šestnáctiletý útočník Lauko, jenž se prosadil z mezikruží. O pár momentů později Poletín neuspěl po objetí branky a ani Skokan následně z mezikruží. Čtyřicet vteřin před koncem základní hrací doby vyrovnal a poslal duel do prodloužení Huml.

V prodloužení měla výbornou příležitost dvojice Eberle a Rašner, radost jim ale překazil včasným zákrokem Laco. Přes nastavený čas duel dospěl až do samostatných nájezdů, které odchytal na straně domácích Král a na straně hostů Konrád. Rozhodl v nich svým druhým úspěšným pokusem Poletín.

22. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Piráti Chomutov - HC Olomouc 5:4 po sam. nájezdech (2:1, 0:3, 2:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Huml (Vondrka, Tomica), 9. Kudělka (Vondrka, Huml), 51. Lauko (J. Mrázek), 60. Huml (Vondrka), rozhodující sam. nájezd Poletín - 1. Ondrušek (Mikúš), 28. Eberle (Staněk, Holec), 30. Herman (Fořt), 39. Burian (Herman). Rozhodčí: Horák, Pražák - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Diváci: 4122.
Chomutov: T. Král (30. Laco, na nájezdy Král) - Rutta, Skinner, Flemming, Dlapa, Valach, J. Mrázek, Kudělka - Vondrka, Huml, Tomica - Račuk, Skokan, Sklenář - Koblasa, Kämpf, Poletín - Hřebejk, Šťovíček, Lauko. Trenéři: V. Růžička st., Šťastný a Martínek.
Olomouc: Falter (na nájezdy Konrád) - Rašner, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Houdek, Staněk - Rác, J. Knotek, Laš - T. Mikúš, J. Mikúš, Skladaný - Eberle, Strapáč, Holec - Fořt, Herman, Burian. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata: