Hlavní obsah

Ještě že mám hydraulické ruce, radoval se z první trefy třinecký Sýkora

Třinec

Kouč Vladimír Kýhos po porážce v Chomutově řádně zatřásl třineckou sestavou. Do branky poslal Hamerlíka, Adamského s Polanským zařadil do čtvrté formace. A rošáda vyšla. Třinec nasypal za necelých osm minut druhé třetiny za Kašíkova záda pět gólů a převálcoval chybující Zlín výsledkem 7:1. Bod si z utkání odneslo hned dvanáct domácích hokejistů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Třinecký útočník Ján Sýkora (vpravo) a forvard Sparty Jan Buchtele. Archivní foto.

Článek

„Zpřeházené lajny nejsou vůbec žádný problém, jsme profíci a musíme se s tím umět vyrovnat," odmítal jakékoliv komplikace autor dvou třinecký branek Martin Adamský.

O tři branky ze sedmi se postarala právě čtvrtá Polanského řada. Dvěma Adamského trefám předcházela branka Jána Sýkory. Pro slovenského útočníka to byla vůbec první letošní extraligová branka. „Byl to především gól Jirky Polanského. Dal mi to parádně," děkoval spoluhráči Sýkora, který začal sezónu na farmě ve Frýdku-Místku. „Hraje se mi s kluky moc dobře. Rozumíme si i mimo led, s Jirkou chodíme na ryby. Možná tam nějaká chemie funguje."

Slovenský forvard otevřel účet zápasu střelou do odkryté branky, na zádech měl ale obránce Blaťáka. „Ještě že mám z té dřiny v posilovně hydraulické ruce. Chtěl mi zvednout hůl, ale nedokázal to," vykládal se smíchem slovenský útočník.

Hosté ze Zlína se jediné branky dočkali až ve třetí třetině, kdy David Šťastný střelou mezi Hamerlíkovy betony ukončil 171 minut dlouhou střeleckou nemohoucnost. „Sice jsem dal, gól, ale žádnou radost z něj nemám. Ty výkony jsou pořád špatné. Vydržíme hrát maximálně třetinu, pak dostaneme gól a sesypeme se. Tak jako tady," krčil rameny Šťastný.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín