Hlavní obsah

Na Lašákův rekord neútočím a nebudu mu do toho fušovat, usmívá se liberecký gólman Will

Liberec

Slova chvály se na něj snášejí ze všech stran. Hokejový brankář Roman Will momentálně září v extralize, když se v posledních čtyřech zápasech libereckých Bílých Tygrů výbornými výkony podílel na stejném počtu vítězství svého mužstva. Navíc v této čtyřkolové sérii obdržel jen dva góly, celkově uhájil čisté konto 184 minut. „Hlavní je, že šlapeme jako tým,“ říká Will.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinecký Martin Adamský si na libereckého brankáře Romana Willa nepřišel - archivní snímek

Článek

Co říkáte na svoji bilanci? Je to maximum, čeho jste mohl dosáhnout?

Dostal jsem jen dvě branky, takže super. Ale vůbec nejlepší by bylo, kdybych to zvládl všechno s vychytanou nulou (úsměv). Vážně řečeno však musím ocenit kluky v obraně i defenzivní činnost mužstva. Byla tam spousta zblokovaných střel. A když vidím puk, neměl bych dostávat góly. Snažím se na svoje statistiky nedívat. Přednější a přijatelnější je kolonka vítězství týmu a naše postavení v tabulce.

Vyhovuje vám aktuální vytíženost v brance?

Poprvé jsem v české extralize odchytal čtyři utkání po sobě. V soutěži jsem vlastně nováčkem a přál jsem si, abych byl po boku Jánko Lašáka platným členem týmu. A že mám možnost absolvovat víc zápasů, je pro mě jen dobře. Na rekord parťáka, který udržel čisté konto přes dvě stě minut, neútočím. Je služebně starší a nebudu mu do toho fušovat. Teď nějak marodí, ale těším se, až se vrátí a budeme to spolu táhnout dál.

Kdo byl libereckou brankářskou dvojkou při zápase s Hradcem Králové?

Ondra Bláha z Motoru České Budějovice. Známe se odmalička, oba jsme ročník 1992 a byli jsme společně i v mládežnických reprezentacích.

Zůstaňme u duelu s týmem hradeckého Mountfieldu. Kam byste vítězství 2:1 zařadil?

Hradec hrál výborně. Na nás trochu padla deka. Přece jen to byl devátý vítězný zápas v jedné sérii. Může se stát, že polevíme a byla tam zrovna větší únava. Ale utkání jsme odbojovali, klobouk dolů před klukama. Šlo na mě hodně střel, ale cítil jsem se dobře.

Už v neděli vás čeká zápas ve Vítkovicích. A bude to už čtvrté měření sil s tímto soupeřem během krátké doby, protože jste se dvakrát potkali i v osmifinále Ligy mistrů. Berete to jako specifikum?

Pokud jde o mě, tak jsem na něco podobného zvyklý z působení v Americe. Tam se stalo, že jsme s jedním týmem hráli až čtrnáctkrát během sezóny. A že Liberec má na podzim zrovna za častého soupeře Vítkovice? Třeba je to výhoda, protože můžeme vědět, co se dá od nich očekávat.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín