Hlavní obsah

Mistr vyhrál podesáté v řadě, Brno stáhlo po vítězných nájezdech náskok Třince

Aktualizováno

Vítězná série hokejistů Liberce pokračuje. Ve 23. kole Tipsport extraligy Severočeši porazili Vítkovice 2:0 a podesáté v řadě nenašli přemožitele. V tabulce je dělí jen bod od druhé Komety Brno, která vyhrála nad vedoucím Třincem 3:2 po samostatných nájezdech a díky vítězství snížila náskok Ocelářů v čele na tříbodový rozdíl. O skóre za loňským mistrem je Litvínov, který na domácím ledě přehrál Plzeň 2:0. Popáté za sebou padli hráči Zlína, tentokrát nestačili na Chomutov, kterému podlehli 1:2. V souboji posledního týmu s předposledním v přestřelce zvítězily Karlovy Vary 4:3 nad Pardubicemi a dotáhly se na svého přemožitele. Ani proti Hradci Králové nezlomila Olomouc svou bídnou výsledkovou blamáž. Na východě Čech prohrála 2:3 a popáté v řadě neokusila radost z vítězství. Mladá Boleslav ani podruhé v sezóně neporazila pražskou Spartu, doma prohrála 3:4.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Liberce se radují z branky do sítě Vítkovic.

Článek
Fotogalerie

Svěřenci Filipa Pešána potvrdili svou formu i proti Vítkovicím. Po gólech Šimka a Ordoše vyhráli 2:0 a desátým vítězstvím v řadě se vyšvihli na třetí místo. Gólman Roman Will si připsal třetí čisté konto v sezóně, když lapil 31 střel domácích.

Hokejová Tipsport extraliga, 23. kolo:
Vítkovice - Liberec 0:2
Branky: 14. Šimek, 34. Ordoš
Karlovy Vary - Pardubice 4:3
Branky: 2. Harant, 30. Flek, 43. a 48. Kindl  - 3. Nedbal, 9. Rolinek, 47. Redenbach
Litvínov - Plzeň 2:0
Branky: 14. Stříbrný, 55. Hořava
Zlín - Chomutov 1:2
Branky: 40. Žižka - 1. Kämpf, 32. Poletín
Hradec Králové - Olomouc 3:2
Branky: 11. Bednář, 26. Dej, 31. Červený - 27. Fořt, 47. Jaroměřský
Brno - Třinec 3:2 po sam. nájezdech
Branky: 32. a 53. Kvapil, rozh. nájezd Vincour  - 5. Rákos, 33. Sýkora
Mladá Boleslav - Sparta 3:4
Branka: 49. Stříteský, 58. Lenc, 60. Orsava - 6. Safin, 26. Pech, 27. Hlinka, 32. Vrána

Celkem sedm branek padlo v Karlových Varech. Poslední Energie porazila Pardubice 4:3. O vítězství rozhodly dvě branky Denise Kindla v závěrečné dvacetiminutovce. I přes výhru zůstává západočeský celek na posledním místě, ale jen o skóre za dnešním soupeřem.

Po třech zápasech se do sestavy Vervy vrátil útočník Stříbrný a hned se zapsal mezi střelce. Mladý forvard zaznamenal vítěznou branku v první třetině, kdy si v přečíslení 2 na 1 bránící obránce srazil jeho přihrávku na Lukeše mezi nohy brankáře Machovského. V té třetí navýšil vedení Hořava a Litvínov vyhrál čtvrté utkání z posledních pěti.

Zlín i Olomouc znovu prohrály

Mizérie zlínských hokejistů neskončila ani po střetnutí s Chomutovem. Ševci prohráli popáté za sebou. První branka padla už po devětačtyřiceti sekundách hry, kdy rozhozenou obranu Beranů překonal po Vondrkově přihrávce bekendovou střelou Kämpf. Na něj navázal využitou přesilovkou v prostředním dějství Poletín. Za domácí se devět vteřin před koncem druhé třetině prosadil pouze Žižka. Holík a spol. počtvrté v řadě nevstřelili více než jeden gól.

Stejně jako Zlín se trápí i Olomouc. Dnes neuspěla na ledě Hradce Králové, odkud si odvezla porážku 2:3. Pátá prohra za sebou přikovala Moru mimo pozice zaručující play-off. Oproti tomu Mountfieldu patří pátá pozice.

Výborný se oficiálně rozloučil se svou hráčskou kariérou

Před utkáním v Mladé Boleslavi se oficiálně loučil se svou hokejovou kariérou David Výborný. Současný sportovní manažer Středočechů v minulosti nastupoval za oba kluby. Ve Spartě získal tři mistrovské kluby, poté hrál za Bruslařský klub.

Pražané o svém vítězství rozhodli v rozmezí od 26. do 32. minuty. Postupně se trefili v přesilové hře Pech a Hlinka, poté přidal v oslabení pojistku Vrána. Navázali tak na první extraligový gól Safina z první třetiny. Neprůstřelnost sedmnáctiletého brankáře Sparty Škarka ukončil po 108 minutách obránce Stříteský. Na něj navázali ještě Lenc s Orsavou, ale pouze upravili na konečných 3:4.

Nejofenzivnější týmy extraligy se střetly v Brně. Kometa hostila Třinec a o vítězi nakonec musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Ty vyšly lépe domácím, o rozhodující nájezd se postaral Vincour a přisoudil Moravanům druhý bod. V základní hrací době táhl ofenzivu Brňanů především Kvapil, který vstřelil oba góly. Za hosty se do střelecké listiny zapsali Rákos a Sýkora. I přes prohru ale Oceláři nadále vévodí tabulce. V čele mají náskok tři body před Brnem.

Reklama

Související témata: