Hlavní obsah

Mladík Škarek v extralize opět zářil. Spartě vychytal další výhru a vyráží do školy

Mladá Boleslav

V sedmnácti letech má za sebou dva extraligové starty a s oběma zápasy může být nadmíru spokojený. Při úterní premiéře v nejvyšší soutěži vychytal sparťanský brankář Jakub Škarek nulu na ledě Zlína a kvalitní výkon odvedl i v neděli proti domácí Mladé Boleslavi. Mladý gólman vychytal Pražanům vítězství 4:3, když zlikvidoval celkem čtyřicet střel soupeře.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Marek Trončinský (vlevo) z Mladé Boleslavi střílí na Jakuba Škarka v bráně Sparty, střelu obětavě blokuje Jan Svrček.

Článek

V úterý jste si ve Zlíně odbyl premiéru v nejvyšší soutěži, o pět dní později přidal další extraligový start v Mladé Boleslavi. Jak oba zápasy hodnotíte? 

Jsem rád, že z těchto dvou zápasů máme šest bodů. Obě utkání jsem si strašně moc užil a děkuji trenérům za příležitost.

V Boleslavi jste si hodně zachytal. Zlikvidoval jste čtyřicet střel. Měl jste tentokrát dost práce...

Pro gólmana je lepší, když toho na něj jde víc. Nebyly to až tak těžký střely, spoluhráči toho zase hodně zblokovali stejně jako ve Zlíně. Po této stránce mi pomohli.

Dlouho jste v Boleslavi držel čisté konto. Nemrzí vás, že jste neudržel v extralize další nulu?

Malinko ano, ale já jsem radši, že jsme udělali tři body, než kdyby to skončilo třeba 0:0 a nakonec tady prohráli po nájezdech. Jsem strašně rád, že jsme v Boleslavi vyhráli, protože to nebyl lehký zápas. Zvlášť třetí třetina byla docela napínavá. Jsem rád, že jsme to zvládli.

Cítil jste před utkáním nervozitu?

Trošku ano, ale já si to nějak nepřipouštím. Do každého zápasu jdu naplno a je jedno, zda to je za Jihlavu, nebo za Spartu. Vždy se snažím odevzdat maximální výkon. Malinko nervózní jsem, ale po prvních zákrocích to ze mě spadne a já si ten zápas užívám.

Co vám blesklo hlavou, když jste po 108 minutách poprvé v nejvyšší soutěži inkasoval z hole Stříteského?

Že jsem tu střelu mohl chytit. Trochu jsem to přejel, trošku jsem nechal víc místa na lapačce. Musím se kouknout na video, poučit se z chyb, které jsem v zápase udělal.

Boleslav ve třetí třetině dotahovala. Neměl jste strach, že v závěru skóre srovná?

Věřil jsem klukům, že to ubráníme. Já si myslím, že jsme to dobře zvládli jako tým. Vítězství jsme si pohlídali.

Jaký je rozdíl chytat první ligu a extraligu?

Je to menší skok než z dorostu do první ligy, ale extraliga je ještě rychlejší než první liga. Přihrávky jsou tvrdší, přesnější, střely to samý. Musím se koncentrovat ještě víc.

Myslíte, že jste si svými výkony řekl o místo ve Spartě? 

Já to tak neberu. Já se snažím odchytat každý zápas naplno, co to jde, a případně si říct o další šanci v zápase. Ale já mám hlavní tým Jihlavu a tam se budu snažit odvádět co nejlepší výkony. Teď jedu do Jihlavy, zejtra jdu do školy a pak se s trenéry domluvíme, co bude dál. Když si mě zavolají, budu strašně rád, pokud ne, tak se rozhodně zlobit nebudu a budu makat dál v Jihlavě.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec