Hlavní obsah

Dojemná chvíle. Výbornému ale pokazil rozlučku zářící švagr

Mladá Boleslav

Šlo o emotivní a dojemnou chvíli. Pětinásobný světový šampión David Výborný se v neděli vpodvečer oficiálně rozloučil s hokejovou kariérou před začátkem extraligového souboje dvou týmů, jejichž barvy v Česku hájil a které pro něj hodně znamenají.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Pětinásobný mistr světa David Výborný (uprostřed) se před zápasem Mladé Boleslavi se Spartou rozloučil se svou bohatou hráčskou kariérou.

Článek
Fotogalerie

Ve Spartě začínal, prožil v ní podstatnou část kariéry a byl u dvou mistrovských titulů. V Mladé Boleslavi, kde byl lídrem a kapitánem mužstva, zase hvězdnou dráhu po nešťastném zranění v loňském play off uzavřel. Není divu, že se Výborný symbolicky loučil s fanoušky Bruslařů a Pražanů při tomto vzájemném duelu.

Člen Síně slávy českého hokeje oblékl zelený dres s číslem 9 a na obrazovce si mohl spolu s diváky připomenout nejkrásnější okamžiky své kariéry. Bývalý vynikající centr se poté dočkal v zaplněné aréně bouřlivého aplausu vestoje. Jeho jméno skandovaly oba tábory fanoušků, kterých dorazily více než čtyři tisíce. Domácí příznivci rozvinuli i děkovný transparent s nápisem „Bylo to Výborný".

Sám hlavní hrdina považoval slavnostní chvíli za velmi povedenou. „Nejsem moc emotivní člověk, ale cítím to napětí a jsem rád, že moje loučení je zrovna v zápase proti Spartě," svěřil se před začátkem střetnutí Výborný. Hokej v aktivní podobě mu zatím nechybí. „Až mě z toho trošku mrazí," přiznal bývalý reprezentační útočník, který sedm sezón nastupoval v NHL za Columbus. „Nikdy jsem nedoufal, že bych mohl mít takhle dlouhou kariéru, a myslím, že velice úspěšnou. Chtěl jsem hrát hlavně ligu, všechno ostatní byla nadstavba," připomněl.

Asi to má taky spočtený

Sportovní manažer Bruslařského klubu poté provedl čestné buly. Puk symbolicky vhodil mezi své někdejší spoluhráče a kapitány obou mužstev Jana Hanzlíka a Jaroslava Hlinku. „Dali ho do sestavy na levé křídlo, on většinou hrál centra, tak to má asi taky spočtený," žertoval Výborný před začátkem ceremoniálu. „Dá se to i tak chápat," kontroval s úsměvem Hlinka.

Kapitán Pražanů měl hodně dobrou náladu. Aby ne, v utkání vyloženě zářil a výhru svého mužstva (4:3) sám režíroval. Ve druhé třetině zařídil hostům rozhodující náskok, když vstřelil gól, a navíc přidal i dvě asistence. Rozlučku svému švagrovi tak malinko pokazil. „Ten zápas s tím zase tolik nesouvisí. Oslava byla pěkná. David si to jednoznačně zaslouží za to, co udělal pro Boleslav, pro český hokej a nakonec i pro Spartu," uvedl 40letý forvard.

Reklama

Související témata: