Hlavní obsah

Finále pokračuje, Slavia vyhrála doma 3:2

Hokejová extraliga si ještě na nového mistra musí počkat. Hráči Slavie totiž odvrátili první mečbol svého rivala ze Sparty a v pátém utkání v Sazka Areně vyhráli 3:2. Dvěma brankami přispěl k výhře domácích obránce Jan Novák. Stav finálové série je tak 3:2 na zápasy pro Spartu, šesté utkání se hraje v pátek v holešovické T-Mobile aréně.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Spokojení hokejisté Slavie oslavují výhru.

Článek

Slávisté začali s vědomím možného konce sezóny hodně aktivně, ale z toho také pramenily chyby. Ton vypíchl puk jednomu z obránců domácích při rozehrávce a jeho výpad musel na poslední chvíli zasáhnout vyjetím z branky gólman Franěk. V polovině první třetiny se velmi početné tábory fanoušků obou mužstev dočkaly gólů.

V desáté minutě vyhráli domácí bully v útočné třetině a obránce Novák dělovkou dostal Slavii do vedení. Uběhlo jen pár vteřin a bylo srovnáno. Kratěna si vybruslil z rohu mezi dvěma obránci Slavie až před Fraňka, který jeho střelu stačil vyrazit, ale na následnou dorážku u levé tyče číhajícího Hlinky už byl krátký.

Hokejová extraliga on-line na Sport.cz:
Finále: Slavia Praha vs. Sparta Praha

Slavia se znovu do vedení dostala ve 24. minutě, a to opět zásluhou Jana Nováka. Beránek přihrával z rohu za Břízovou brankou do prostoru pravého kruhu pro vhazování, kde domácí obránce bleskově doslova "plácl" do puku a trefil přesně horní růžek sparťanské branky. Sparta ale znovu vyrovnala a to také stejným střelcem. Ve 34. minutě se puk ze strkanice před domácí brankou dostal k volnému Hlinkovi a ten trefil přesně mezeru mezi tyčkou a Fraňkovým pravým betonem.

Domácí se museli zhruba od poloviny utkání obejít bez útočníka Tomáše Vlasáka, který odstoupil pro zranění třísel. Ten tak jen v civilu na střídačce sledoval, jak jeho spoluhráč a jmenovec Divíšek dostal červenobílé opět do vedení. Ve 46. minutě Bříza jen vyrazil Žabkovo nahození, a Divíšek s klidem zasunul kotouč za jeho záda.

Závěr zápasu byl už trochu nervózní a emoce vyvolala především situace těsně před koncem. Bříza se chystal vyjet na střídačku a umožnit spoluhráčům powerplay, ale nečekaně se před ním dostal k puku Hruška. Bříza neváhal a u mantinelu sekl hokejkou útočníka Slavie přes ruce. Od rozhodčích vyfasoval trest do konce utkání a posledních 15 vteřin dochytal náhradník Marek Schwarz.

Slavia Praha - Sparta Praha 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. J. Novák (Divíšek), 24. J. Novák (Beránek, Vondrka), 46. Divíšek (Žižka) - 10. J. Hlinka (O. Kratěna), 34. J. Hlinka (J. Straka, Vykoukal). Rozhodčí: Minář, Turčan - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:7, navíc Bříza (Sparta) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 16.182.
Slavia: Franěk - Kadlec, Graňák, J. Novák, Žižka, Kolařík, Žabka, Pojkar - Bednář, Beránek, Tomica - Duda, Vlasák, Sup - D. Hruška, Prorok, Dlouhý - Vondrka, Divíšek, Kopecký. Trenéři: V. Růžička, Weissmann a Kalous.
Sparta: Bříza (60. Schwarz) - Ptáček, Černošek, Vykoukal, Jan Hanzlík, Tabaček, Stehlík - O. Kratěna, J. Hlinka, Sivek - Netík, Marek, Kašpařík - Ton, J. Straka, Langhammer - M. Růžička, Dragoun, Špaňhel. Trenéři: Výborný a Jelínek.
Stav série: 2:3.

Reklama

Související témata: